Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Největší slabina vašeho znamení, která vadí ostatním a vám škodí. Jak ji překonat?

/
  • (iStock)
    16. prosince 2022 ● 06:00

    K dokonalosti máme všichni daleko. Nikdo z nás není dokonalý, a proto je tak důležité mluvit o vaší největší slabosti. Když ji odhalíme a začneme zvládat, život bude mnohem jednodušší.

    Každé znamení zvěrokruhu má v sobě něco, co z něj občas dělá totální „pitomce“. Koneckonců, nikdo není stvořen ze slunce a duhy každý den. To by bylo nereálné a vy to víte! Ale opravdu to víte, nebo na sebe pořád vyvíjíte neskutečný tlak, abyste byli dokonalí? Protože na konci dne si pak často řeknete – nebyli jsme na sebe až moc tvrdí? Co je tedy Achillova pata vašeho znamení tvého znamení?

  • 1.

    Beran

    beran

    Vaše největší slabina:

    Nemůžete odolat vašim touhám a instinktům, které vás provázejí ve všech oblastech života, dokonce i při nakupování. Následovat své instinkty, když tě zasáhnou, vám připadá jako euforie. Vaše shopaholické sklony jsou však jen metaforou něčeho mnohem hlubšího – nenasytného způsobu, jakým se rozvíjejí vaše touhy. Nechcete jen věci, vy je potřebujete je a potřebujete je teď hned. A pokud vám někdo nedá něco, co si myslíte, že si zasloužíte, budete bojovat ještě tvrději.

    Jak to překonat: Uklidněte se. Ne všechno se musí stát právě tady a teď. Skvělé věci vyžadují čas, a pokud neustále vybíráte nejrychlejší možnost, pamatujte, že ne vždy získáte tu nejlepší. Trocha trpělivosti vám může hodně pomoci. A pokud jen důvěřujete odlivům a tokům vesmíru, budete překvapeni, jak rychle se věci mohou vyvinout, když nedáváte pozor. A kromě toho se ze svých neúspěchů naučíte mnohem více než ze svých úspěchů.

     

    VIDEO: Jak prožívají jednotlivá znamení Vánoce?

    Video
    Video se připravuje ...
    Jak prožívají jednotlivá znamení Vánoce? • Videohub

     

  • 2.

    Býk

    býk

    Vaše největší slabina: Nemůžete nechat věci plynout jen tak, že? Vaše zášť je nejen pevná jako kámen, ale je pro vás taky opravdu těžké změnit názor, jakmile se pro něco rozhodnete. A kdykoli někdo odsuzuje vaši zarputilost, vaše odpověď zní asi takhle: „Jsem, kdo jsem – ber nebo nech být“. Nebaví vás přizpůsobovat se potřebám jiných lidí.

    Jak to překonat: Učte se vyslechnout i druhé lidi. Vžijte se do jejich kůže, protože každý pochází z jiné pozice, která si zaslouží, abyste ji akceptovali. A když se naučíte někoho pochopit než ho kritizovat, zjistíte, že výrazně omezíte ve svém životě konflikty. Určitě se vám uleví. Odpuštění není o tom, pustit někoho zpátky k sobě, ale o tom, že něco necháte jít.

     

  • 3.

    Blíženci

    blíženci

    Vaše největší slabina: Zábavný a rozpustilý Blíženec miluje společnost a kontakty s lidmi. Blíženci klidně zůstanou vzhůru celou noc, aby googlovali a brouzdali po internetu a hledali informace. Potřebují být totiž nejchytřejší a nejzajímavější osobou v místnosti, protože jejich mozky ožívají pod elektřinou intelektuální výměny s někým jiným. Blíženci mají tolik duševní energie, že by se klidně zřekli spánku, kdyby mohli. Je toho prostě tolik, co by můžou dělat a o čem mluvit.

    Jak to překonat: Zpomalte, Blíženci. Proč potřebujete, aby se vaše mysl neustále něčím zabývala? Klid někoho jiného vypadá hodně jako vaše verze nudy. Každý se však potřebuje odpojit a někdy je nejchytřejší nemyslet absolutně na nic. Nemusíte se cítit frustrovaně, že vaši nejbližší nechtějí mluvit o tom, o čem chcete mluvit vy. Pravděpodobně si myslíte, že vás lidé mají rádi pouze tehdy, když poskytujete skvělé jednoduché rady a dokazujete, jak jste inteligentní, ale to není pravda. Oni vás mají rádi takové, jaké jste.

     

    VIDEO: Horoskop lásky na prosinec: Potkáte svou spřízněnou duši?

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky na prosinec: Potkáte svou spřízněnou duši? • Videohub

  • 4.

    Rak

    rak

    Vaše největší slabina: Raci, je někdo doma pod tou útulnou skořápkou? Měkké přikrývky, nadrozměrné svetry a přehozové polštáře - Raci jsou mistři severského umění hygge, protože to jim připomíná pocit bezpečí a ochrany. Kdyby mohli, zrušili by vše, co si na víkend naplánovali, protože být doma, na svém bezpečném místě, je to, co Rak opravdu chce dělat. A pokud jste jejich partneři, dávejte si pozor, jak dlouho jste pryč, Rak se začne cítit ve střesu, když budete pryč třeba jen patnáct minut.

    Jak to překonat: Jděte do restaurace místo toho, abyste si tento týden objednali jídlo s sebou. Zajeďte si patnáct minut jízdy do svého oblíbeného malého obchodu, udělá vám to dobře. I když máte rádi svůj posvátný prostor, nezapomínejme, že musíte každou chvíli vyjít ven, abyste si užili vřelé přijetí, které na vás čeká, až se vrátíte domů. Spojení s vnějším světem posiluje způsob, jakým se cítíte, když jste ve svém osobním prostoru.

     

  • 5.

    Lev

    lev

    Vaše největší slabina: Lvi vždy chtějí to nejnovější a nejlepší ze všeho. Pokud jde o módu, potřebují to, co právě letí. Pokud jde o romantiku, chtějí být nejen milováni, ale také uctíváni. Buďme však realisté, Lev nechce ve skutečnosti dělat nic moc navíc, aby získal veškeré své bohatství. Koneckonců, Lvům vládnou lvi a víte, co lvi celý den dělají? Povalují se a spí. A stejně jako ti skuteční lvi, i tihle Lvi se nemusí skoro vůbec snažit, aby se stal králem džungle.

    Jak to překonat: Představte si, o kolik úspěšnější byste byli, kdybyste se o trochu víc snažili. Třeba ještě hodina navíc v kanceláři a můžete raketově stoupat ke slávě a hvězdám. Místo toho, abyste byli velkou rybou v malé rybníku, proč neriskovat a stát se největším žralokem v celém oceánu? A někdy je mnohem produktivnější poučit se ze svých nedostatků, než je ignorovat.

     

  • 6.

    Panna

    panna

    Vaše největší slabina: Váš smysl pro pořádek a organizaci může jiným připadat poněkud šílený. Potřebujete, aby se věci dělaly určitým způsobem, a pokud se něco vychýlí z kurzu, máte tendenci se cítit rozladěně. Milujete organizovanost natolik, že pravděpodobně nutíte i všechny kolem sebe, aby byli organizovanější, protože naprostý nepořádek vás může totálně naštvat. Zbožňujete, když můžete dělat ostatní lepšími a řešit za ně jejich problémy. Nic vás neudělá šťastnějším, než když víte, že jste zdrojem zásadního zlepšení života někoho jiného.

    Jak to napravit: Život je víc než řada projektů, Panno. I když rádi vylepšujete své blízké a chcete být těmi, kdo opravují všechny chyby na světě, pamatujte, že dokonalost je nemožná. Opuštění některých vašich očekávání by vás pravděpodobně zbavilo až 95 procent stresu. Zkuste to na jedno odpoledne! Zasloužíte si pauzu od tlaku, který na sebe vyvíjíte. A až příště nabídnete svou pomoc, mějte na paměti, že ne každý chce, aby mu bylo pomoženo.

     

  • 7.

    Váhy

    váhy

    Vaše největší slabina: Nesnášíte konflikty, Váhy. Mnohem raději byste zvolili plynulou plavbu na klidném moři místo divoké plavby v rozbouřených vodách. Klid v duši je pro vás přirozený, chaos nikoli. Vyhýbání se konfrontaci z vás však nemusí nutně udělat dobráka, protože někdy se pravda musí říct nahlas.

    Jak to překonat: Místo narážek na to, co vás štve, prostě přijďte a řekněte to na plnou pusu. Pravděpodobně se obáváte, že na vás lidé budou naštvaní, nebo ještě hůř, že vás budou nenávidět, ale trochu si věřte. Navíc ne každý stojí za váš čas a energii, zvláště pokud je tajně nemůžete vystát. Není to o tom, kolik lidí si myslí, že jste cool, ale o tom, kdo si myslí, že jste cool. Když budete pravdiví a svoje emoce si přiznáte, získáte respekt těch, na kterých opravdu záleží.

     

    VIDEO: Úplňky v roce 2022 a na co si dát během nich obzvlášť pozor

    Video
    Video se připravuje ...
    Úplňky v roce 2022 a na co si dát během nich obzvlášť pozor • Videohub

  • 8.

    Štír

    štír

    Vaše největší slabina: Pravděpodobně jste ve společnosti známí jako plaché, srdečné a tajemné osoby. A to je přesně to, co chcete, aby si mysleli! Milujete tajemství a dveře do vašeho nitra se pro mnohé nikdy neotevřou. Rádi přitom vyžadujete pozornost od svých blízkých, a pokud ji nemáte, když potřebujete, berete to velice osobně. Někdy můžete mít nepřiměřená očekávání od lidí, které milujete, a je pro vás velmi těžké říct, že je vám to líto.

    Jak to překonat: Pamatujte, že vztahy jsou o dávání a přijímání. Pravděpodobně máte tendenci se příliš naklánět jedním nebo druhým směrem. Někdy je dobré prozkoumat, jaký je váš skutečný cíl. Není problém získat sílu, ale udržet ji v sobě, je už nesmírně obtížné. Nikdo nemá ale času nazbyt, tak proč jste k sobě tak moc tvrdí, abyste byli dominanční čtyřiadvacet hodin denně po sedm dnů v týdnu? Život může být mnohem příjemnější, když některé věci prostě necháte plavat.

     

  • 9.

    Střelec

    střelec

    Vaše největší slabina: Jste vynikající vypravěč a vysoce inteligentní jedinec. Ale někdy jste prostě nesnesitelní, zvláště tehdy, když máte tendenci vyprávět stejný příběh znovu a znovu a doufáte, že díky svým rozsáhlým životním zkušenostem budete „dost cool“. Ale nejste, Střelci, spíše vypadáte jako nesnesitelní pitomci.

    Jak to překonat: Stačí, když se nebudete tak moc snažit. Odpočiňte si po vašich nekončících prázdninách, nekonečné sérii výletů a potřebě zdokumentovat každé vaše dobrodružství. Nuda je vaším největším strachem, ale po nějaké době vám může život plný adrenalinu připadat těžší a těžší. Nesnažte se být neustále tím, kdo musí za každou cenu prožívat nějakou adrenalinovou zábavu, nesnažte se neustále vypadat jako drsňáci, nechte taky někoho jiného, aby byl tvrdší, než jste vy.

     

  • 10.

    Kozoroh

    kozoroh

    Vaše největší slabina: Kozorozi, vy máte asi čip někde v rameni! Protože máte dojem, že musíte pracovat tvrději než všichni kolem vás, jinak by se asi zhroutil svět. Asi máš pravdu, nikdo takový není. Vaše pracovní morálka nemá ve zvěrokruhu obdoby, a je to vaše největší síla, ale taky největší slabina. Vy totiž očekáváte, že ostatní s vámi budou držet krok, ale to prostě není možné. Jste skvělí vůdci, ale to neznamená, že každý chce, abyste je vedli.

    Jak to překonat: Prostě jednou vypadněte z toho kolotoče, když budete pryč, svět se nezboří a nebojte se, vaše firma zůstane pohromadě. Na rozdíl od toho, co vám bylo řečeno o úrovni produktivity, přestaňte vše posuzovat pouze na základě výsledků. Namísto pocitu potřeby dokazovat, že pracujete tvrději, proč si znova nepřipomenout, na čem skutečně pracujete? Je pravděpodobné, že jednou za čas si dát pauzu je nezbytnou součástí vaší proměny k lepšímu.

     

  • 11.

    Vodnář

    vodnář

    Vaše největší slabina: Když o něco ztratíte zájem, opravdu není cesty zpět. Pokud něco necítíte – byť jen na vteřinu – máte tendenci s tím (nebo ním) úplně přerušit vazby. Jistě, máte na to právo. Jste profík v tom, že neztrácíte čas, ale způsob, jakým zahodíte věci a nikdy se neohlédnete zpět, ve vás může zanechat více zkázy, než si uvědomujete. Lidé se diví, co se stalo, a přejí si, abyste to alespoň vysvětlili.

    Jak to překonat: Přestaňte se odtahovat hned, když jde do tuhého. Vaše ego stojí v cestě vaší schopnosti zůstat a uhasit věci, protože pro vás je mnohem snazší odejít z bitvy než ji prohrát. Za některé věci však stojí za to bojovat. Myslíte si, že je to známka slabosti, ale nesnažit se vůbec je známkou zbabělosti. Dejte něčemu ještě šanci, než to vzdáte.

     

  • 12.

    Ryby

    ryby

    Vaše největší slabina: Přiznejte si to, máte tendenci myslet si, že svět se proti vám spiknul. Jako proměnlivé vodní znamení chcete jít prostě s proudem. Ale když uvíznete v mnoha proudech, může vám připadat nemožné se od všeho odtrhnout. Kdyby litovat sám sebe byl sport, vyhrávali byste zlaté medaile. K podpoře smolařů je ale potřeba empatie a i smolař se musí ve finále chopit příležitosti, pokud má překonat překážky a zvýšit šance na úspěch.

    Jak to překonat: Přestaňte se považovat za „ne dost dobré“. Pokud strávíte příliš mnoho času trucováním nad tím, v čem nejste dobří, zapomenete na všechny schopnosti a talenty, které máte a které nikdo jiný nemá. A ještě na něco si dejte pozor, přestaňte na sebe přebírat energii od ostatních. Jste magnetem pro energetické upíry, takže si nezapomeňte stanovit pevné hranice, které jim zabrání, aby vás vysávali.

     

Autor: Ivana Ašenbrenerová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz