Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zbavte se těchto myšlenek, pokud nechcete přijít o peníze! Varování pro ty, kteří chtějí šetřit

/
  • Některé negativní myšlenky mohou způsobit, že budete mít ještě hlouběji do kapsy
    Některé negativní myšlenky mohou způsobit, že budete mít ještě hlouběji do kapsy (iStock)
    24. června 2023 ● 06:00

    Možná vám není známo, že o tom, jestli zrovna máte dostatek financí, nebo naopak hlouběji do kapsy může rozhodovat i vaše myšlení. Negativní myšlenky mohou mít vliv na to, že vaše bankovní konto prořídne, a naopak pozitivní vám zase přivolají nějakou tu korunu navíc. Na jaký způsob myšlení se vyplatí dávat pozor?

  • 1.

    Pozor na vysílání negativní energie

    Některé negativní myšlenky mohou způsobit, že budete mít ještě hlouběji do kapsy

     

    Je jasné, že nikomu není zrovna příjemné, když musí s opatrností přepočítávat doslova každou korunu. Fakt, že z toho začnete mít špatné až lítostivé myšlenky ale ničemu zrovna nepomůže. A nejen to. Ve chvíli, kdy si budete myslet, že je všechno ztracené, vysíláte do vesmíru silnou negativní energii, která se vám poté může ještě znovu vracet. Než se tedy rozhodnete smutnit, zkuste zcela jiný, opačný a více optimistický přístup. Snažte se si uvědomit, že každý pád na dno vám může pomoci se z něj zase odrazit a i díky problémům se můžete ve výsledku někam posunout. Uvidíte, že vám pozitivní nálada výrazně pomůže.

     

    VIDEO: 6 zásad úsporné jízdy. Víte jak snížit spotřebu auta?

    Video
    Video se připravuje ...
    6 zásad úsporné jízdy. Víte jak snížit spotřebu auta? • Videohub

     

  • 2.

    Nejhorší je sebelítost

    Některé negativní myšlenky mohou způsobit, že budete mít ještě hlouběji do kapsy

     

    Ze všeho nejdestruktivnější je, nejen z hlediska peněz, sebelítost. V okamžiku, kdy se rozhodnete litovat sebe a to, že právě vy nemáte miliony na kontě, můžete si být téměř jistá, že se tak v dohledné době nejspíš ani nestane. Pokud stále litujete svého chudšího původu nebo toho, že zrovna nemíváte na růžích ustláno, okamžitě s tím přestaňte. Polemizování nad tím, proč jste se zrovna vy nenarodila do rodiny zámožného ropného magnáta nebo úspěšného celosvětově známého miliardáře, vás bude ve výsledku jen brzdit a posouvat o krok zpět.

     

    Nevyplácí se ani přemýšlení nad vašimi nedostatečnými osobními kvalitami a přehnaná sebekritika. Skutečně věříte tomu, že vyššího platu, povýšení, lepší práce nebo čehokoliv dalšího byste dosáhla jenom s vyšším vzděláním, štíhlejší postavou, hustějšími vlasy nebo vlivnějšími známými? Obraťte tok svých myšlenek a konečně si začněte věřit. Když si budete vroucně s kladnými pocity v duchu přát, abyste měla více peněz, a něco pro to také uděláte, rozhodně máte větší šanci zbohatnout…

     

  • 3.

    Pozor na nedostatek pokory!

    Některé negativní myšlenky mohou způsobit, že budete mít ještě hlouběji do kapsy

     

    Nejhorší vlastností, která ve výsledku škodí především vám samotné, je arogance a nedostatek vděčnosti. Jestliže cokoliv, co se vám v životě povede, berete bez ostychu a jakékoliv pokory jako naprostou samozřejmost, zahráváte si s ohněm. Díky fungování karmy i zákonům vesmíru si můžete být celkem jistá, že o majetek i finance, kterých si ani nevážíte, můžete zase stejně snadno přijít. Nehledě na to, že takové chování není hezké a neudělá vám ani dobrou vizitku u ostatních. Stejně škodlivé je i pohrdání ostatními a jejich životní úrovní s pocitem, že vy máte nebo jste něco víc než druzí. Počítejte s tím, že takto nové známé ani přátele opravdu nezískáte, nehledě na to, že kvůli takovému chování můžete pokazit i dlouholetá přátelství. A ke všemu se pravděpodobně nejspíš stanete terčem nepěkných pomluv.

     

  • 4.

    Závidět druhým se nevyplácí!

    Některé negativní myšlenky mohou způsobit, že budete mít ještě hlouběji do kapsy

     

    Závidíte druhým, že mají víc peněz než vy? Říkáte si, že chcete mít přesně to, co má vaše sousedka, kolegyně z práce nebo dobrá kamarádka? Děláte velkou chybu. Záviděním nic z toho rozhodně nezískáte. Nepřát dobré věci druhým patří mezi nejhorší vlastnosti vysílající do vesmíru výrazně špatnou energii. Je možné, že vás kvůli chamtivým a hamižným myšlenkám osud bude pokoušet ještě více a postaví vám do cesty jen další výdaje. Pokud nepřestanete závidět, počítejte, že si můžete přivolat dluhy, pokuty a v krajních případech i exekuce. Jděte na to od lesa, namísto závidění toho, co mají ostatní, zkuste příště promyslet, co můžete sama udělat, abyste se také měla stejně dobře. Začněte pracovat především sama na sobě a svém vlastním rozvoji. Uvidíte, že za chvíli díky tomu nebudete mít k závidění žádný důvod, protože začnete být spokojená sama se sebou a svými úspěchy.

     

  • 5.

    Už dopředu myslíte na slevové akce a kupony?

    Některé negativní myšlenky mohou způsobit, že budete mít ještě hlouběji do kapsy

     

    Poslední neřest je blízká skutečně velkému množství lidí. Ze snahy ušetřit nějakou tu korunu by si pro ni nechali i koleno vrtat. Opatrnost je sice při nakupování vždycky na místě, není ale dobré neustále přemýšlet nad tím, zda si můžete koupit třeba rajčata, když zrovna nejsou v akci. Přestaňte se neustále honit za slevovými akcemi a střádat kupony a nechte věci přirozeně plynout. Stačí vám víra v to, že slušně nakoupíte, nad detaily se ale přehnaně nezamýšlejte. Uvidíte, že když se přestanete usilovně upínat k tomu, abyste náhodou nevydala peněz víc, než si můžete dovolit, bude to mít na vaši peněženku příznivý vliv. Najednou skutečně začnete nakupovat výhodněji a možná, že vám i začne zbývat více na účtu.

     

    A naopak, pokud u své úzkostlivosti zůstanete, je šance, že si v duchu přivoláte jen další zbytečné výdaje, kterých se tolik neustále obáváte. Je za tím to, že věci, na něž často myslíte, vysíláte do vyšších sfér, takže se mohou vyplnit i ve skutečnosti. Proto si dejte velký pozor na strach a negativní přemýšlení celkově.

     

Autor: Tereza Brožová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz