Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Numerologie a strava. Co byste měli jíst podle svého životního čísla?

/
  • (iStock)
    17. února 2022 ● 05:00

    Správně sestavený jídelníček je důležitý nejen ve chvíli, kdy potřebujete zhubnout, ale i tehdy, když chcete jíst, abyste byli zdravější. Víte, které potraviny jsou pro vás nejvhodnější? Zkuste si "správné" potraviny vypočítat podle vašeho životního čísla.

    Jak si vypočítáte svoje životní číslo? Narodili jste se například 19.10.1963. Postupujte tak, že sečtete všechna čísla. 1+9+1+0+1+9+6+3 = 30= 3+0=3. Vaše životní číslo je trojka a odpovídá planetě Mars. Jaká strava je vhodná pro vaše životní číslo?

  • 1.

    Číslo 1

    ...

    Jednička potřebuje potraviny, díky kterým se může seberealizovat a dobít. Ideální jsou pro vás ovoce a zelenina, hlavně žluté a oranžové druhy. K tomu přidejte slunečnicová semínka a mandle, máslo ghí, nerafinovaný slunečnicový a kukuřičný olej. Z koření je pro vás nejvhodnější zázvor, šafrán, muškátový oříšek, bobkový list a hřebíček. Pozor si dejte na heřmánek a třezalku! Ideální je konzumovat vše v co nejčerstvější podobě, vhodné jsou tedy čerstvé saláty, šťávy a smoothie.

     

  • 2.

    Číslo 2

    ...

    Dvojka potřebuje všechny potraviny, které „pracují“ s tělem a duší. Jde hlavně o ovoce a zeleninu, zejména zelí. To můžete konzumovat syrové, vařené, dušené i nakládané či solené. Čerstvá zelná šťáva pomáhá vašemu žaludku a zažívacímu traktu. Vhodné jsou pro vás také okurky, vařená brokolice a kapusta. Používejte řepkový olej.  Z ovoce si vybírejte jablka, kokos, ananas, bílé hrozny. Do salátů přidávejte lněné semínko. Jezte také dostatek mléčných výrobků.

  • 3.

    Číslo 3

    ...

    Trojka potřebuje ovoce a zeleninu, ideálně červené barvy. Dobře vám udělají jahody, brusinky či červená jablka. Ze zeleniny pak jezte řepu, červenou cibuli, česnek, červenou papriku, křen a rebarboru. Z olejů používejte hlavně olivový. Nejlepší bylinkou je pro vás kopřiva, a to v jakékoli formě. Jezte také česnek, zázvor a používejte pepř. Abyste získali energii, pijte šťávu z řepy. 

     

     

  • 4.

    Číslo 4

    ...

    Čtyřky potřebují rozmanitá, lehká, ale energetická jídla. Hlavní součástí vašeho jídelníčku by měly být ořechy. Dále saláty, mrkev, mořské řasy, petrželka, kopr, koriandr, máta a estragon. Potřebujete také semínka a celozrnné potraviny. Nejezte čerstvý bílý chleba z pšenice! Nezapomínejte na vejce, ovesné vločky a olivy. Vhodné jsou pro vás také houby ve všech podobách. Pro normalizaci nervového systému pak pijte mátový čaj.

  • 5.

    Číslo 5

    ...

    Pětky, vy si vybírejte  ovoce a zeleninu, které jsou zabarvené do lila, fialové či černé barvy. Dobře vám udělají ostružiny, černý rybíz, borůvky, maliny, třešně, dýně, červené odrůdy angreštu a fialové hroznové víno. Užitečné jsou fíky, švestky (sušené i čerstvé). Ze zeleniny si dopřvejte lilek, a to v jakékoli formě i v jakémkoli množství. Nakládaný, solený, pečeným dušený. Další vhodnou potravinou je řepa, opět v jakékoli podobě. Pro získání energie pijte šťávy z rybízu či borůvek. Zapomeňte na bílý cukr, maximálně používejte třtinový. Nejlepší bylinkou je pak šalvěj.

     

  • 6.

    Číslo 6

    ...

    Pro šestky jsou nejlepší potraviny modré barvy, zejména borůvky či fíky. Ty vás ochrání před nemocemi a načerpáte z nich energii. Konzumujte bylinné čaje z violky vonné (fialka). Moc byste neměli konzumovat nakládané potraviny, maximálně okurky nebo fazole. Potřebujete jídla sladká i mouku. Neznamená to ale, že byste se měli přejídat sušenkami, upřednostnit byste měli sušené banány, meruňky či datle. Vhodná je pro vás hnědá nebo divoká rýže. Z koření vám prospěje vanilka, skořice a kardamon. Pijte fenyklové či mátové čaje.

  • 7.

    Číslo 7

    ...

    Sedmičkám vyhovuje role vegetariánů. Ideální jsou vás černé houby, a to slané, vařené či nakládané. Prospěšný je pro vás taky špenát, vhodná je špenátová polévka se zázvorem. Vaše tělo potřebuje i mrkev, celer, ředkvičky, řepu a slunečnicová semínka. Občas můžete sáhnout po avokádu, dobře vám udělají zeleninové šťávy ze zelí a celeru. Z koření používejte bazalku, kmín, hřebíček, skořici a citronovou kůru.  Sedmičky mívají často problém s játry a žlučníkem, každé ráno vypijte kyselou šťávu, například jablečnou s citronem. Ten si přidávejte i do kávy, zvýšíte tím bdělost.

     

  • 8.

    Číslo 8

    ...

    Osmičky by měli začínat den čerstvým, sezónním ovocem. V létě jsou na prvním místě jahody. Na podzim zelená jablka, banány, angrešt, hrušky a hrozny. Užitečná je pro vás japonská švestka, která dodá energii. V zimě si dopřávejte černý nebo zelený čaj, vhodný je rooibos, který vás povzbudí, zažene depresi a melancholii. Vhodné jsou pro vás všechny typy jogurtů, čerstvé sýry, tvaroh, těstoviny. Nezapomínejte na ryby a žitný chléb. Na bolesti hlavy vám pomůže mátový čaj nebo čaj z jahodových listů.

  • 9.

    Číslo 9

    ...

    Devítky by se měly zaměřit především na mořské plody.  Z mořských plodů jezte krevety, sépie, chobotnice či slávky.  Ideální je příprava na pánvi na olivovém oleji. K tomu přidejte šťávy z jakéhokoli ovoce, sladkých, neutrálních či kyselých druhů. Ze zeleniny vám prospějí okurky, květák či brokolice, saláty a olivy. V dopoledních hodinách pijte odvar z čekanky nebo kávu.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz