Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kýcháte celý den? Tahle znamení jsou náchylnější k alergii a ani o tom možná neví

/
  • Žena s alergií
    Žena s alergií (iStock)
    9. května 2023 ● 06:00

    Jaro je v plném rozkvětu a zejména nyní, kdy vše kolem kvete, mnoho z nás trápí nepříjemná alergie. A podle všeho jsou k ní náchylnější některá znamení zvěrokruhu. Kdo je podle hvězd citlivější na všudypřítomné alergeny? A na jaké konkrétně?

  • 1.

    Vodnář (21. 1. — 20. 2.)

    Znamení zvěrokruhu

    Vodnářům hrozí během života vznik alergií, a to nejen těch pylových. Nezřídka kdy je trápí alergická senná rýma. Velice často se ale toto znamení začne potýkat také s některými druhy potravinových alergií. Výhodou inteligentního znamení Vodnáře je fakt, že je poměrně zvídavé, a proto neustále zkouší nové recepty, včetně nových druhů ingrediencí a surovin. Díky tomu na svůj zdravotní problém s některými potravinami přijdou Vodnáři poměrně brzy a časem už sami dobře ví, kterým potravinám se mají raději vyvarovat kvůli své intoleranci.

     

    VIDEO: Co čeká Vodnáře v roce 2023 podle horoskopu? Podívejte se:

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop pro rok 2023 - Vodnář • Videoredakce ženských webů

  • 2.

    Ryby (21. 2. — 20. 3.)

    Znamení zvěrokruhu

    Ryby mívají oslabenou celkovou obranyschopnost. Vlivem slabého imunitního systému jsou náchylnější k nachlazení, chřipkám i alergické rýmě. Celkové zdravotní problémy emočně založených Ryb souvií s psychosomatikou. Často si věci moc berou a nechají na sebe přenášet negativní energii a špatnou náladu z druhých lidí. Problémy ostatních považují za své a nedokážou nad nimi přestat přemýšlet. Horší psychický stav a rozladěnost Ryb u nich může vyústit v nemoci i trávicí obtíže. Z těch se časem stejně jako u Vodnářů mohou vyvinout potravinové alergie.

     

     

  • 3.

    Býk (21. 4. — 21. 5.)

    Znamení zvěrokruhu

    Býci jsou náchylní na krční i ušní infekce. Za častým škrábáním v krku a pocitem ucpaného nosu u nich bývá obvykle alergická senná rýma. Mívají alergie na prach, roztoče a také na pyly rostlin. Květen, kdy kolem poletují alergeny, je tak z tohoto hlediska pro Býky poměrně náročným měsícem. Ulevit jim mohou některé bylinkové čaje a od škrábání v krku zase zklidňující pastilky s medem. Hrozí jim i nastydnutí, které se u Býků v tomto období od alergie jen těžce rozeznává.

     

  • 4.

    Blíženci (22. 5. — 21. 6.)

    Znamení zvěrokruhu

    Blíženci se kvůli své nadměrné aktivitě potýkají s neustálým stresem a psychickým napětím. Říká se, že jsou schopní dělat práci dvou osob, protože se pouští i do několika projektů současně. To u nich může vést až k úzkostným stavům a záchvatům paniky, které oslabují jejich dýchací systém. Toto znamení má proto častější sklony k nachlazení, ale také k alergiím, které se v některých případech mohou přeměnit až v astma. Aby Blíženci předešli možným problémům s plícemi, musí se především naučit dostatečně relaxovat. Pokud jim nesvědčí místní ovzduší plné alergenů, pomůže jim i čtrnáctidenní dovolená u moře. Přímořské ovzduší jim dělá dobře a dokáže tlumit i projevy alergií.

     

  • 5.

    Štír (24. 10. — 22. 11.)

    Znamení zvěrokruhu

    Také smyslní Štíři jsou sem tam na něco alergičtí. Zatímco některým vadí rostliny, a tak kýchají, jiní mají citlivější pokožku. Při kontaktu se složkou, na kterou jsou alergičtí, se nejčastěji rovnou osypou, nebo jim vyskočí svědivý ekzém. Vyrážka kvůli alergiím není jejich jediným problém. Hodně Štírů trápí i senná rýma a některé dokonce potravinová intolerance. Mimo jiné by se měli mít Štíři neustále na pozoru před různými infekcemi dýchacích cest.

     

Autor: Tereza Brožová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz