Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bylinky podle zvěrokruhu: Které pomůžou právě vám?

/
  • Bylinky podle zvěrokruhu: Které pomůžou právě vám?
    Bylinky podle zvěrokruhu: Které pomůžou právě vám? (istockphoto.com)
    3. dubna 2023 ● 06:00

    Každé znamení zvěrokruhu má jiná trápení a nemoci, a proto mu také pomůžou různé bylinky. Které jsou vhodné pro vás?

    Zlepšují chuť jídla, leckdy dokonce nahradí sůl, pokrmy navíc barevně dolaďují a hlavně působí na trávicí soustavu a celkově ovlivňují naše zdraví. Vyberte si ty, které jsou ideální pro vaše znamení.

  • 1.

    BERAN (21. 3. – 20. 4.)

    Beran

    Vzhledem k tomu, že Beranovi vládnou hlava, oči a obličej, jsou pro něj ideální rostliny, které čistí krev, stimulují nadledvinky nebo mají vysoký obsah železa. Při bolestech hlavy pomáhají dobromysl, heřmánek, mátový čaj, na celkové zklidnění organismu meduňka, také třezalka, bukvice lékařská, řebříček. Při nespavosti je vhodný čaj z meduňky, mléko s medem, banánem a pivo, které je v malém množství díky chmelu vlastně přírodním sedativem.

     

    Na co mají talent jednotlivá znamení? To se dozvíte ve videu:

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop: Na co mají talent jednotlivá znamení? • Videohub

     

  • 2.

    BÝK (21. 4. – 21. 5.)

    Býk

    Pro lidi narozené v tomto znamení jsou vhodné byliny, které zklidňují trávicí systém, protože Býci jen těžko odolávají nástrahám v podobě dobrého jídla a pití. Pro posílení imunity organismu se hodí česnek, cibule a černý rybíz. Také bylinky a čaje s hořčinami, které podporují proces trávení, jako jsou např. pelyněk, tymián nebo hořec žlutý. Pro podporu činnosti štítné žlázy je dobré užívat chaluhu bublinatou.

     

     

  • 3.

    BLÍŽENCI (22. 5. – 21. 6.)

    Blíženci

    Rostliny vhodné pro Blížence jsou ty, které posilují plíce a dýchací cesty nebo zklidňují nervový systém. Dobré jsou meduňka, máta, třezalka a také různé čajové směsi na žaludeční potíže a problémy s trávicím ústrojím. Na problémy s dýcháním se doporučuje čaj z petrklíčů a také fenykl obecný, který pomáhá při potížích s trávením i s dýcháním. Vhodnou bylinou pro Blížence je i lékořice a pro čištění organismu kopřivové čaje, ale jen krátkodobě.

     

  • 4.

    RAK (22. 6. – 22. 7.)

    Rak

    Rakům vládnou břicho, prsa, bránice a játra, takže potřebují rostliny, které pomáhají při trávení nebo ovlivňují podvědomí. Račí bylinky jsou heřmánek, kostival, třezalka, jahodník, řebříček a měsíček zahradní. Na zklidnění mysli je to meduňka, mateřídouška a dobromysl. Proti překyselení žaludku a při trávicích potížích je vhodný fenykl, jablečník, řebříček a máta.

     

     

  • 5.

    LEV (23. 7. – 22. 8.)

    Lev

    Lvi by si měli dávat pozor na srdce a dbát o jeho zdraví, je totiž jejich nejcitlivějším orgánem. Velmi prospěšnou bylinou pro toto znamení je hloh, dále také třezalka, meduňka, jmelí bílé, rozrazil, kontryhel a rozmarýn. Z minerálních prvků by tito jedinci měli doplňovat zvláště hořčík, selen a také vitamin A.

     

     

     

  • 6.

    PANNA (3. 8. – 22. 9.)

    Panna

    Vhodné jsou pro ně bylinky napomáhající dobrému trávení. Pannám prospívá heřmánek, řepík obecný, máta peprná, meduňka lékařská. Dále také měsíček zahradní, listy jahodníku lesního a třezalka tečkovaná. Pro celkovou jarní očistu organismu je dobrý odvar z kopřiv a čaj ze zeleného jílu.

     

     

     

  • 7.

    VÁHY (23. 9. – 23. 10.)

    Váhy

    Váhy mívají potíže s onemocněním ledvin a močového měchýře. Pomáhají jim pampeliška lékařská, borůvkové listy, kopřiva, puškvorec obecný, jestřabina lékařská, brutnák lékařský, list brusinky, rakytník, kontryhel, řebříček, šalvěj lékařská, dobromysl. Dále šípkový a lipový čaj, čaj z přesličky a truskavce.

     

     

     

  • 8.

    ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)

    Štír

    Štírům vládnou reprodukční orgány, takže potřebují rostliny, které ovlivňují rovnováhu pohlavních hormonů. Pro Štíra je výborný kostival, kontryhel, zlatobýl, diviznový kořen, rozmarýn lékařský. A také řebříček, mochna husí, třezalka tečkovaná, brutnák lékařský, dobromysl, meduňka lékařská, vřes obecný, chmel a kozlík lékařský.

     

     

     

  • 9.

    STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)

    Střelec

    U Střelců hrozí potíže s játry a trávením. Vhodnými bylinami jsou pro toto znamení heřmánek, kopřiva, přeslička a pampeliška. Dále také zlatobýl, řebříček, dubová kůra, jitrocel a třezalka.

     

     

     

     

     

  • 10.

    KOZOROH (22. 12.–20. 1.)

    Kozoroh

    Kozorohům vládnou kolena, klouby, kosti a zuby, proto potřebují rostliny, které mají hodně vápníku. Výbornou rostlinou je pro toto znamení kostival lékařský, který se může používat jako obklad na bolestivé klouby, kolena a namožená místa. Pro čisticí kúru se hodí určitě kopřiva, dále třezalka, máta, meduňka. Další zázračnou rostlinou je pro Kozorohy heřmánek – čaje i obklady – a také různé ledvinové a čisticí čaje.

     

     

  • 11.

    VODNÁŘ (21. 1. – 20. 2.)

     

    Vodnář
    K Vodnáři patří rostliny, které se pěstují na neobvyklých místech. Nejvíce blahodárné jsou pro něj ty, jež zlepšují krevní oběh a uvolňují nervový systém. Prospěšné jsou vstavač, mečík, trojčetka, heřmánek, šanta kočičí, mučenka, kozlík, chmel, aloe, myrha, kadidlo, kostival, skořice a hřebíček. Vodnářům se doporučují také čaj maté a třezalka.

     

     

  • 12.

    RYBY (21. 2. – 20. 3.)

    Ryby

    Pro Ryby jsou nejprospěšnější ty, které posilují imunitní systém a mají antibakteriální účinek. Vhodnými bylinkami pro toto znamení jsou třezalka, měsíček zahradní, dále také chaluha bublinatá, meduňka, dobromysl, brutnák lékařský, komonice lékařská a mučenka.

     

     

     

Autor: dama.cz

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz