Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Objevte své totemové zvíře: Je vaším duchovním průvodcem a dobrým rádcem

/
  • totemové zvíře
    totemové zvíře (istock.com)
    12. září 2023 ● 06:00

    Nejde o žádného domácího mazlíčka, ani o mystického tvora z filmových pláten. Totemové zvíře je váš duchovní průvodce, který je tu pro vás kdykoliv to potřebujete. Kvůli dnešní uspěchané době je ale někdy těžké ho vyslechnout.

    Jak zjistit, které zvíře k vám patří a jak se na něj napojit?

  • 1.

    Co je totemové zvíře

    totemové zvíře
    Autor: istock.com

    Podle některých domorodých kultur je to duch, který nad vámi bdí jako strážný anděl. Pomáhá vás vést a chránit a může se zobrazovat různým způsobem. Zjevuje se například ve snech, vizích nebo i volně v přírodě. Během vašeho života se také jeho podoba může měnit, podle toho, co zrovna v životě potřebujete. Také mizí a pak se znovu odněkud vynořit, když je vám ouvej nebo když stojíte před důležitým životním krokem. Může jít opravdu o jakékoliv zvíře, od mohutného slona až po křehkého kolibříka. Každé totemové zvíře má přitom své jedinečné charakteristiky a energii.

     

  • 2.

    Které je to vaše?

    totemové zvíře
    Autor: istock.com

    Když přijdete se svým totemovým zvířetem do kontaktu, měla byste cítit nějaké hluboké propojení a silnou přitažlivost. Může to být jen pocit, který ale můžou doprovázet i fyzické projevy jako je husina, mrazení nebo bušení srdce. Většinou vám do cesty vstupuje „náhodně“ opakovaně, jako kdyby vás pronásledovalo. Při takovém setkání nemusíte mít jenom pozitivní pocity. Totemové zvíře totiž upozorňuje i na vaše slabiny a strachy, takže vás dotyčný tvor může fascinovat a děsit zároveň.

     

  • 3.

    Jak najít svého totemového průvodce

    totemové zvíře
    Autor: istock.com

    Sebepoznání:

    Prvním krokem k nalezení svého totemového zvířete je sebepoznání. Zamyslete se nad tím, jaké vlastnosti, cíle a hodnoty jsou pro vás důležité. Co vám v životě chybí? Co byste chtěla posílit?

    Sledujte sny a intuici:

    Totemové zvíře může často vstoupit do vašeho života skrze sny, obrazy v myšlenkách nebo intuici. Mějte otevřenou mysl a pozorujte, zda se vám určité zvíře často objevuje nebo na něj často myslíte.

    Pozorujte přírodu:

    Příroda je plná symbolů a zvířecích znamení. Vyjděte ven do přírody a pozorujte, jaké zvíře vás přitahuje nebo se vám opakovaně ukazuje. Mohlo by to být náhodné setkání s určitým druhem ptáka nebo i plazem.

    Koncentrace a meditace:

    Někdy jsou po celodenním shonu naše myšlenky tak roztěkané, že k nám žádné signály ani vize nedorazí nebo je nevnímáme. K lepší koncentraci a vyššímu duchovnímu napojení vám pomůže meditace. Pokud vám to nejde jen tak na povel, tak si nejprve zacvičte jógu a pak zůstaňte ležet na zemi nebo si sedněte do tureckého sedu. Zavřete oči, soustřeďte se na hluboký nádech a výdech a při tom si představujte, jak vstupujete do divoké přírody a hledejte tam kontakt se zvířetem.

     

  • 4.

    Jak vám může pomoct

    totemové zvíře
    Autor: istock.com

    Když najdete svého totemového společníka, snažte se z jeho vlastností těžit pro svůj osobní rozvoj. Totemové zvíře vás může inspirovat, dodat sílu k dosažení cílů a překonání překážek. Také bude na vaší cestě průvodcem a jeho charakteristické znaky a chování vám mohou ukázat správnou cestu. Pomůže vám kromě toho pochopit své reakce na různé situace. Můžete také napodobit pozitivní vlastnosti zvířete, abyste se stala lepší verzí sebe sama. V neposlední řadě vás přiblíží k přírodě, a tím lépe vnímat svět kolem sebe s větší úctou. A čím blíž k přírodě a vlastní přirozenosti se dostanete, tím víc šťastná budete.

     

  • 5.

    Medvěd dodá sílu a odvahu

    totemové zvíře
    Autor: istock.com

    Takovým příkladem může být třeba medvěd, který má v duchovních tradicích významné místo. Pokud se stane vaším totemovým zvířetem, tak vám nejspíš docházejí fyzické síly nebo jste dokonce na prahu vyhoření. Právě medvěd by vás měl posílit, dodat odvahu, povzbudit, abyste se postavila překážkám a nevzdávala se kvůli nim svých cílů.

    Medvěd také během zimy hibernuje, což může symbolizovat období odpočinku a sebereflexe. Může vás to inspirovat k tomu, abyste se zklidnila a našla si čas sama pro sebe. Toto zvíře se také dokáže přizpůsobit různým podmínkám a životnímu prostředí, to vám pomůže lépe zvládat změny v životě a být víc flexibilní. Dále je spojováno s rodinnými hodnotami, takže byste rozhodně neměla zanedbávat své blízké a naopak o ně víc pečovat.

     

  • 6.

    Kočka podporuje nezávislost

    totemové zvíře
    Autor: istock.com

    Pokud máte doma kočku, tak to možná nebude úplná náhoda. Je to elegantní a nezávislé zvíře, které se dokáže postarat sama o sebe. Může vás tedy inspirovat k tomu, abyste byla víc nezávislá a víc si věřila. Kočky mají navíc vynikající smysly a dobře vyvinutou intuici, takže vás bude nabádat, abyste poslouchala víc vlastní instinkty. Také vás naučí trpělivosti, strategickému přístupu k dosahování svých cílů a přežít v různých prostředích a situacích.

     

Autor: Štěpánka Bínová

Klíčová
slova

průvodce příroda

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz