Čtvrtek 20. června 2024
Svátek slaví Květa, zítra Alois
Polojasno 26°C

Barvy podle horoskopu: Jakými barvami by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

/
  • Která barva je ta vaše?
    Která barva je ta vaše? (istock.com)
    10. června 2024 ● 05:18

    Barvy jsou všude kolem nás, mají svou energii, vibrace a vyzařování, silně ovlivňují náš fyzický i psychický stav. Vnímáme je na základě smyslů, a díky nim můžeme mít hned den krásnější! Obklopovat se barvami, které se nám líbí, které potřebujeme a které k nám patří, je zcela přirozená potřeba každého člověka. Jaké barvy preferujete vy a bez kterých nemůžete žít?

    Jaké barvy si na sebe oblékáte? A harmonizují s vaší duší v interiéru? Pojďte se podívat, jaké barvy ladí k jednotlivým znamením zvěrokruhu. Sami tak zjistíte, jestli to na vás sedí!

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    Beran
    Beran
    Autor: istock.com
    Lidé narození ve znamení Berana milují syté teplé barvy: všechny odstíny červené od růžové přes oranžovou až po fialovou, výraznou červenou až rudou barvu, univerzální a klasickou černou, ale i chladivé odstíny modré, které Berana uklidňují: například indigo, námořnickou modř nebo modrofialovou i jemnou šeříkovou. Pokud červená přechází do fialové až modré, je to pro Berana ideální. V místnostech pak Berani upřednostňují jemně meruňkové tóny nebo i sytě oranžové interiéry v kombinaci s chladivě zelenkavou barvou.

     

    VIDEO: Výchova dětí podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Výchova dětí podle znamení • Videohub

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Býk
    Býk
    Autor: istock.com
    Býk má rád zemité a uklidňující barvy. Rozhodně platí, že nemá rád červenou. Naopak ho může zaujmout okrová, lososová, různé odstíny hnědé, béžová, smetanová, zelená, ale i modrá, růžová nebo vyloženě pastelové barvy. Líbit se mu může také indigo, fialová, starorůžová nebo fuchsiová. V interiéru dává přednost bílé nebo tlumeným a uklidňujícím zeleným tónům.

     

     

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: istock.com
    Blíženci mají rádi barvy, které stimulují mozek a podporují myšlení. Líbit se jim bude žlutá a různé její odstíny, anebo také jemné pastelové barvy. Některým Blížencům hodně vyhovuje fialová, šeříková a růžová. Nejvíce si ale potrpí na všechny odstíny modré, někdy i kombinaci černé a bílé, hodně jim vyhovují kontrasty, například spojení velmi světlé a tmavé barvy. Interiéry milují provzdušněné, bílé, světle modré nebo jemně žluté. Blíženci chodí rádi oblékaní velice barevně.

     

    VIDEO: Přátelství podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Přátelství podle znamení • Videohub

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Rak
    Autor: istock.com
    Raka vždy budou fascinovat nejrůznější odstíny modré a zelené barvy. Jeho doménou je tyrkysová a zelenkavá barva. Jsou to totiž barvy, které připomínají moře, hluboké oceány, překrásné zálivy nebo jezera. Rakům bude též slušet tmavší modrá a fialová nebo stříbrná a šedá barva. Teplým nebo zlatým odstínům či šperkům Raci obvykle příliš neholdují. A rovněž i interiéry uvítají v uklidňujících zelenkavých odstínech.

     

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    Lev
    Lev
    Autor: istock.com
    Lvi mají opravdu rádi žlutou, zlatou a oranžovou barvu. Líbit se jim může také tmavší modrá a všechny její další odstíny, případně též fialová, temně červená, okrová, lososová, pískově žlutá, zkrátka všechny teplé barvy. Někdy volí i zajímavé kombinace extrémních a výrazných barev, kontrastů, černo-bílé nebo krvavě červené. Lvi totiž rádi poutají pozornost a chtějí vyloženě zářit. V interiéru je potěší odstíny žluté, béžové, oranžové, ale i uklidňující modré či zelené, spíše však v kontrastu než samostatně.

     

    VIDEO: Horoskop: Na co mají talent jednotlivá znamení?

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskopy: Sport podle znamení • Videohub

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Panny upřednostňují čistý, klasický a jednoduchý styl, podle toho volí barvy oblečení i interiéru. Nejraději mají zemité barvy a modrou či zelenou, které je uklidňují. Mají rády všechno přírodní a přirozené. Cítí se dobře obklopeny barvou dřeva, jemným béžovými odstíny, mají rády smetanovou barvu, čistě bílou nebo šedobílou, tmavě zelenou, hnědou nebo i černou barvu, která je znakem elegance. V interiérech u nich převládá obliba bílé, smetanové nebo béžové barvy. Sluší jim obvykle námořnická modř, fialová, vínově červená, tmavě zelená, khaki, olivová, občas sáhnou i po rezavé, okrové, cihlové či lososové barvě. Zaujmout je může i jemná meruňková barva.

     

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Váhy
    Váhy
    Autor: istock.com
    Váhy mají rády všechny barvy, ale vybírají si spíše chladnější odstíny a světlejší barvy, které působí provzdušněně a zvětšují prostor. Líbí se jim bílá, stříbrná, světle modrá, růžová, fuchsiová, fialová a různé odstíny zelené. Ale i elegantní kombinace černé a bílé jim velmi sluší. V interiérech se nebrání barevnosti, zaujmout je mohou klidně fialové stěny v kombinaci s šedou barvou, čistá bílá nebo jemné modré či zelenkavé odstíny.

     

    VIDEO: Horoskop lásky na rok 2024

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky na rok 2024 • CNC

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štír
    Štír
    Autor: istock.com
    Štíři jsou milovníci černé barvy, antracitové, modročerné nebo černofialové barvy, ale i krvavě rudé, bílé, tmavě modré, fialové a tmavě zelené barvy. Nosí spíše tmavé barvy, líbí se jim barvy připomínající přírodu, například dřevo nebo kámen. Nepohrdnou ani odstíny hnědé či pískové barvy. V interiérech jim nevadí tmavé barvy a silné kontrasty, ale nedají dopustit na bílou a uklidňující zelené tóny. V oblékání se nebrání extravaganci a větším kontrastům barev.

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Střelec
    Střelec
    Autor: istock.com
    Střelci mají velice rádi zelenou barvu, spíše olivovou a khaki, ale také námořnickou modř, indigo, fialovou a všechny odstíny rudé barvy. Sluší jim tmavé a výrazné barvy, hodně nosí i černou a hnědou. V interiérech vítají uklidňující modrou, fialovou, ale i zlatou, která je pozitivně motivuje. Bláznivé kombinace barev pro ně obvykle nejsou, mají rádi jednobarevnost, střízlivost a jednoduchý funkční styl. Nejvíce je fascinuje fialová barva.

     

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Kozoroh má rád eleganci a střídmé zemité barvy. Nepotrpí si na výstřednost. Zaujmou jej všechny odstíny hnědé, černé, šedé, ale i bílé či zelené. Má rád i hnědozelenou barvu, okrovou, cihlovou, khaki, olivovou, malachitově zelenou, vínově červenou a fialovou nebo indigovou. Světlé a křiklavé barvy ho obvykle nezajímají. Nemá rád sytě žlutou nebo růžovou, ale tyrkysová nebo akvamarínová se mu líbí. V interiérech upřednostňuje bílou, béžovou, přírodní materiály jako dřevo a kámen, zaujmout ho mohou i kontrasty mezi černou a bílou, případně vínově červenou a stříbrně šedou nebo tyrkysovou.

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: istock.com
    Vodnář snese hodně barevnosti a miluje křiklavé barvy. Kromě vzdušných odstínů bílé, stříbrné, modré a zelenkavé barvy si potrpí hodně na modrou a fialovou, ale zaujmout jej mohou také teplé barvy jako žlutá, oranžová, růžová nebo jasně červená. Nejvíce ho však fascinují všechny odstíny modré a rád ji nosí. V interiéru si dovede představit odstíny modré a zelenkavé barvy, jemné žluté nebo univerzální čistou bílou, která nic nezkazí a opticky zvětšuje prostor, což Vodnář rozhodně potřebuje.

     

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Ryby
    Ryby
    Autor: istock.com
    Ryby nejvíce zaujmou zelenkavé, tyrkysové, světle modré, akvamarínové nebo modrozelené odstíny barev. Rády je nosí, anebo se jimi obklopují, a to klidně i v interiérech. Pokud barvy připomínají vodu, je to pro Ryby naprosto ideální. Líbí se jim také stříbřité a perleťové odstíny barev, korálová, jemná růžová, starorůžová, modrobílá, šedobílá, ale i tmavší modrá či zelená. Ženy Ryby rády nosí také růžovou a fialovou, klidně i v kombinaci s univerzální černou. Rybám celkově spíše vyhovují chladnější odstíny barev.

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz