Dobrý den, chvíli to vypadalo, že se mi konečně rýsuje nový vztah, ale po pár společně strávených dnech si tím už nejsem jistá. Partner je velmi zvláštní a jeho chování pro mne nevyzpytatelné. Nerozumím tomu, jaké emoce ke mně vlastně chová, jak si naše společné fungování představuje, jestli o mě vůbec stojí a jestli má tento vztah budoucnost. Prosím o radu a objasnění jeho vztahu ke mně i důvodů jeho zvláštního chování. Děkuji (Magda)

Autor: archiv

Ariana: Důvod jeho chování je vaše nerozhodnost. Na to, aby vztah fungoval tak, abyste byla spokojená, musíte přesně vědět, co si od vztahu slibujete, co čekáte a jak si o to řeknete. Každý chlap je ve své podstatě sluha, takže pokud se mu líbíte, rád pro vás udělá všechno, co mu řeknete, je ale důležité, abyste správně odhadla, jakým způsobem si ho „vychováte“. Tím samozřejmě neříkám, že ho máte urážet a ponižovat, ale když se jej nenaučíte ovládat, podobně jako rabi Löw svého Golema, začne uplatňovat své vlastní názory a to vám nikdy nepřinese nic zvláštního, co by pro vás mohlo být užitečné. Už naše babičky často opakovaly, že muž je hlava rodiny a žena je krk, který hlavu ovládá. Strávila jste společně pár dní s partnerem, který se vám líbí, to je celkem v pořádku, ale už vůbec není v pořádku, že mu nerozumíte a že vám jeho chování připadá zvláštní. On s vámi trávil svůj čas, protože jste se mu líbila, to je první předpoklad k tomu, abyste mohli tvořit pár. Vy ale nepotřebujete rozumět jeho chování, většina mužů nerozumí sami sobě a nijak je to nevzrušuje. Důležité je, jestli jste byla s ním a s celkovou situací a s atmosférou společného pobytu spokojená, nebo ne. Pokud ano, nemusíte dál nic řešit, pokud ne, což vyplývá z vašeho dotazu, měla byste řešit pouze to, co se nelíbilo vám. Měla jste pocit, že váš partner má zájem spíš o sex než o to, aby vás něčím zaujal a pobavil? V tom případě není vhodný pro dlouhodobý partnerský vztah. Můžete se s ním občas setkávat, když na něj budete mít náladu. To je všechno. Víc od něho nečekejte a nezklame vás.

Autor: profimedia.cz

Raven: Dost mě zaráží, když o někom řeknete, že jeho chování bylo zarážející. Zajímalo by mě, co konkrétně ten člověk dělal? Hýkal při zprávách? Nebo vám snědl svačinu? Píšete moc obecně a je nebezpečí, že také dost obecně myslíte a uvažujete. To není nic proti vám, jenom se vám snažím vysvětlit rozdíl mezi schematickým a konkrétním vyjadřováním. Je možné, že kdybyste přesně napsala, co se vlastně stalo, když jste byli pár dní spolu, že by to žádný šok nebyl. On si dal k snídani kafe, vy jste zvyklá na čaj – nepochopitelné až pobuřující. Vy jste šla spát hned, on si potřeboval ještě vyřídit mailovou poštu – podezřelé! Co má co čučet do počítače, když vy už spíte? Za celou tu dobu, co jste byli spolu, se ani jednou nepodíval na televizní zprávy – nevyzpytatelné. A jaké k vám chová emoce? Copak nepoznáte, jestli je někdo odtažitý, nervózní, zamilovaný, ironický, naštvaný, jestli se nudí, nebo naopak hýká blahem a je šťastný, že je s vámi? To je, jako když za mnou přijde paní na karty a povídá: včera jsem se vyspala s mužem, se kterým se znám teprve pár měsíců – můžete se podívat do karet, co ke mně cítí? Tak říkám – nepřekonatelný odpor… to asi nebude… Takže si myslím, že i když všechny okolnosti nasvědčují tomu, že by z toho mohl být docela zajímavý a dobrý vztah, ještě to raději nechte a počkejte, čím vás pan partner překvapí. Třeba bude chtít s vámi bydlet nebo si vás bude chtít vzít. Což by sice bylo krajně podezřelé, ale od toho jsem tady, abych vám k tomu řekl svůj názor.

Pište nám své příběhy, třeba si Ariana s Ravenem vyberou právě ten váš. 

Online chat