Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Barevná magie: Kdy si vzít černé brýle nebo červené lodičky? Budete se divit!

/
  • (archiv)
    27. listopadu 2019 ● 06:00

    Barvy nás provázejí každodenním životem a některé mají svoje konkrétní určení. Nevěsta například nosí ve svatební den obvykle bílé šaty, truchlící rodina černou, červené dveře by měly přinést štěstí a červené šaty vám pomůžou, pokud jdete na první rande a chcete podpořit jiskření. Barvy se jednoduše „pletou“ do našich životů. Ovšem víte, že každá barva má svou magickou vlastnost?

    Barevná magie je vlastně využívání speciálních barevných energií, díky nimž podpoříte to, co od života chcete. Barva zdůrazní vaše potřeby, které vysíláte nahoru do vesmíru. Pomocí barevné magie podpoříte uspokojení svých potřeb. Můžete ji využít v každodenním životě pouhým provedením několika jednoduchých věcí. Jak tedy barvy začlenit do vašeho života?

  • 1.

    Černá

    Autor: archiv

    Symbolizuje ochranu. Přestože většina lidí vnímá černou jako barvu smrti, ve skutečnosti černá symbolizuje bezpečí a ochranu. Ve všech věcech tedy černá představuje uzemnění, sílu a ochranu proti negativitě.

    Každodenní použití: Noste černou bundu, aby vás ochránila, pověste černé závěsy do oken, aby odrážely negativní energii, pořiďte si černou kočku, aby rozptýlila démony, spěte v černých prostěradlech, abyste neměli špatné sny, nebo noste černé brýle, které blokují nenávist.

     

  • 2.

    Bílá

    Autor: archiv

    Symbolizuje mír a rovnováhu. Není žádný překvapením, že svatební šaty jsou převážně bílé, protože symbolizují čistotu, jednotu, lásku, rovnováhu, pravdu a taky odpuštění a přijetí.

    Každodenní použití: Používejte bílé podložky na cvičení, kupte si bílé lilie, světlé bílé svíčky, mějte na svém pracovním stole čistý krystal křemene nebo použijte bílé prostěradlo, abyste šli spát s klidem na duši.

  • 3.

    Červená

    Autor: archiv

    Symbolizuje vášeň, odvahu, štěstí a pohostinnost. Není divu, že je červená barva spojovaná s vášní a hněvem (však určitě znáte termín „vidí rudě“), ale symbolizuje taky sílu, inspiraci, odvahu a ambice. Červená chce, abyste jednali a následovali svoje srdce.

    Každodenní použití: Kupte si červené tréninkové boty, abyste byli silněji motivováni ke cvičení, noste červenou halenku, když jdete na důležitou událost nebo červené podpatky na rande, noste červenou rtěnku, pokud jdete na schůzku s mužem, nebo si natřete dveře načerveno, abyste přivítali hosty v domě.

     

  • 4.

    Oranžová

    Autor: archiv

    Symbolizuje smyslnost, tvořivost, hrdost a prosperitu. Není to jen barva podzimu, dýně a koření. Oranžová symbolizuje smyslnost a kreativitu, spojenou se sakrální čakrou (umístěnou ve středu dolní části břicha). Je známo, že přináší laskavost, povzbuzuje intelekt, přináší pýchu, prosperitu a dodává energii.

    Každodenní použití: Při práci na kreativních projektech používejte oranžový inkoust nebo aspoň propisu, notebooky by měly mít oranžovou barvu, kupte oranžové růže někomu, na koho jste hrdí, nebo se po stresujícím dnu v koupelně použijte pomerančové mýdlo či sprchový gel.

  • 5.

    Žlutá

    Autor: archiv

    Symbolizuje štěstí, sebeúctu a přívětivost. Je to barva spojená se štěstím a radostí. Zvyšuje taky sebevědomí, takže pomáhá při učení a zlepšuje paměť. Je spojená s čakrou solar plexus (nad pupkem) a je zdrojem osobní síly.

    Každodenní použití: Při učení či studiu používejte žlutý zvýrazňovač nebo žluté lepicí papírky, posílejte fotografie na žlutém podkladu, kupte si citrony, jezděte žlutým autem, noste žluté oblečení, pokud potřebujete posílit sebevědomí, nazujte si žluté holínky do deště nebo si kupte slunečnice.

     

  • 6.

    Zelená

    Autor: archiv

    Symbolizuje peníze, prosperitu a štěstí. Je to zvláštní, ale spousta bankovek v různých zemích bývá zelená. Zelená barva symbolizuje prosperitu, peníze, hojnost, štěstí a růst. Zelená je taky spojovaná se srdeční čakrou, a představuje naději, intuici a znovuzrození.

    Každodenní použití: Nalakujte si nehty zeleně, takže vše, čeho se dotknete, se změní na peníze, kupte si zelenou peněženku, abyste nikdy neměli nouzi o peníze nebo pomocí zelených zahradnických nástrojů podpořte růst rostlin.

  • 7.

    Modrá

    Autor: archiv

    Symbolizuje harmonii, léčení, komunikaci a moudrost. „Felling blue“ je termín používaný k popisu smutku, ale modrá barva magie nemusí představovat smutek. Modrá ve skutečnosti symbolizuje harmonii, uzdravení, kreativitu a trpělivost. Modrá je spojená s krční čakrou a může zlepšit komunikativní schopnosti a přinést moudrost.

    Každodenní použití: Pověste si do kanceláře obrázky modrých věcí, abyste zvýšili vaši kreativitu, pijte ráno z modrého hrnečku, abyste byli v klidu, vymalujte si pokoj domodra, abyste podpořili harmonii, nebo noste modrý náhrdelník, abyste neměli problém s komunikací (ideálně z modrého acházu, lapizu nebo tyrkysu).

     

  • 8.

    Fialová

    Autor: archiv

    Symbolizuje moudrost, moc a zdraví. V některých kulturách je fialová barva spojená s královskou hodností a bohatstvím a má intenzivní magické vlastnosti. Fialová ve všech odstínech znamená moudrost, sílu, zdraví a proroctví. Indigo barva je barva čakry třetího oka, zatímco fialová představuje korunní čakru – obě se snaží spojit vás s vyššími silami.

    Každodenní použití: Noste fialovou rtěnku, pokud chcete, aby vaše slova měla sílu a lidé jim věřili, obarvěte si vlasy, pokud chcete žít přítomností, nebo pište fialovým inkoustem.

  • 9.

    Růžová

    Autor: archiv

    Symbolizuje sebelásku, soucit a nové začátky. Je často spojována s ženským elementem a prý je určená jen dívkám. Tak to ale není. Růžová představuje lásku, soucit, přátelství, intimitu, sebelásku a nové začátky – nemluvě o spoustě romantiky.

    Každodenní použití: Na první rande si vezměte růžovou košili nebo šaty, noste růžovou podprsenku pod oblečením. Pořiďte si náramky dorůžova, ideálně z růženínu. Do obýváku si dejte růžovou pohovku, používejte himalájskou sůl (je růžová) a v práci používejte růžové kancelářské sponky, tím podpoříte uzavření nových smluv či přátelství.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz