Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak spí jednotlivá znamení zvěrokruhu? Berani usnou kdekoliv, Lvi vyspávají do oběda a Raci milují flanel

/
  • Jak spí jednotlivá znamení zvěrokruhu?
    Jak spí jednotlivá znamení zvěrokruhu? (Paramount Pictures)
    10. února 2024 ● 06:00

    Co všechno děláte doma v posteli, v čem usínáte, v jaké poloze spíte nejraději a jak moc je pro vás důležitý spánek? A máte i nějaké důležité rituály před spaním? To vše o vás hodně vypovídá!

    Přečtěte si, jak spí jednotlivá znamení zvěrokruhu. Kdo je považován za největšího spáče? Možná se sami v následujících charakteristikách poznáte. Sedí to na vás?

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Berani nebývají žádné citlivky a vyspí se kdekoliv, dokonce i v přírodě na tvrdé zemi. Jsou přizpůsobiví, odhodlaní, odvážní a mají rádi výzvy a zajímavá noční dobrodružství. Preferují svobodu a toleranci, a to i ve své vlastní posteli. Neradi dlouho vyspávají, protože je více zajímá skutečný život, akce, a těší se na každý nový den, kdy mohou něco nového zažít. Nejraději spí nazí pod lehkou dekou a na žádný přepych či okázalost v ložnici si nepotrpí. Milují, když mohou tvrdě usnout na zádech po předchozí příjemné fyzické námaze při sexu či sportu. 

     

  • 2.

    Býk (21. 4. – 21. 5.)

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Býci rádi spí a potřebují si dostatečně odpočinout. Když nespí alespoň osm hodin denně, je to na jejich výkonu znát, ale v případě deficitu umí zabrat tak, aby to nikdo nepoznal. Co se týká ložnice nebo postele, Býk si potrpí na luxus, rád se obklopuje vkusnými a krásnými věcmi, nepohrdne ani saténovou noční košilkou či kvalitním a drahým pyžamem. Často před spaním pojídá sladkosti nebo popíjí víno a nevadí mu jít spát s plným žaludkem. Nejraději usíná na boku vedle milované osoby.

     

  • 3.

    Blíženci (22. 5. – 21.6.)

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Blíženci si ze své postele často dělají hřiště. U nich můžete očekávat, že lůžko nebude určeno pouze ke spaním či sexuálním radovánkám. V posteli jedí, pijí, koukají na filmy a seriály, pracují, studují, čtou, věnují se ručním pracem, telefonují a chatují s kamarády nebo skotačí se svými dětmi a zvířaty. I v dospělosti v nich zůstává kus dítěte, takže čtením či poslechem pohádek na dobrou noc nepohrdnou ani v dospělém věku. Rádi se mazlí a usínají s milovanou osobou či domácím mazlíčkem ve všech možných polohách, které neustále střídají. Jejich spánek bývá neklidný a mívají hodně zajímavých snů. Není ničím výjimečným ani to, že mluví ze spaní. Probouzejí se však brzy, aby jim něco ze života neuteklo.

     

  • 4.

    Rak (22. 6. – 22. 7.)

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Rak si potrpí na klasiku a útulnost. Proto milují co největší postel, ideálně starožitnou nebo dřevěnou s pohodlnou matrací a hodně polštáři. Žádná moderna je obvykle neoslní. Spánek je pro Raky velmi důležitý, ideálně chtějí usínat ve flanelovém pyžamu s plyšákem v ruce, při čtení romantického historického románu nebo poslechu vážné hudby. A rozhodně neradi usínají sami. Někdy se bojí tmy, tak si nechávají rozsvícenou lampičku. Jsou mazliví a přítulní, ale i velmi pečující a nedělá jim problém vstávat v noci kvůli dětem nebo nemocným členům rodiny.

     

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Lvi i ve spánku myslí na sebe. Rádi se dobře a v klidu vyspí a je pro ně důležité, aby všechno bylo tak, jak potřebují. Někdo spí rád sám, jiný vedle oddané a milované polovičky, která jej však nesmí za žádnou cenu při spánku rušit. Jinak je Lev velmi mrzutý a nevrlý. O Lvech se říká, že rádi dlouho spí, nepřekvapí ani deseti až dvanáctihodinovým spánkem, pokud mají tuto možnost. Určitě si potrpí na své rituály a luxus v posteli i ložnici. Dlouhodobý deficit spánku výrazně snižuje jejich výkonnost a přináší mnohé fyzické i psychické zdravotní problémy, kterým Lvi nečelí příliš dobře. Zkrátka, potřebují se pořádně vyspat, jinak s nimi v ničem nepočítejte.

     

  • 6.

    Panna (24. 8. – 23. 9.)

    ..
    Autor: shutterstock.com
    Panny důsledně dbají na své usínací rituály, snaží se dodržovat spánkový režim a za žádnou cenu nechodí spát s plným žaludkem. Při spánku preferují soukromí, mají rády bělostně čisté povlečení, vyvětranou ložnici a vzdušný a pohodlný spací úbor. Nesmí chybět ani teplé ponožky, vhodná četba před spaním nebo případně také meditační hudba. Panny nerady usínají na cizích místech a obejdou se bez luxusu. Vyhovuje jim čistota, praktičnost a útulnost. Když se nevyspí, není to pro ně dobré, ale dokáží svůj pracovní den zvládnout bez toho, aniž by si stěžovaly.

     

  • 7.

    Váhy (24. 9. – 23. 10.)

    ..
    Autor: shutterstock.com
    Váhy nerady spí samy. Toto vztahové znamení miluje tulení a mazlení všeho druhu. Před spaním si rády povídají a vyměňují něžnosti. Umí být ale i velmi schopné a samostatné, přesto není nad to, usnout v náručí milované osoby. Milují společenskou zábavu a večírky, proto chodí do postele často lehce ovíněné nebo plné skvělých kulturních zážitků. Potrpí si na luxus a vkusně zařízenou ložnici, líbí se jim krajky a hebké materiály spacích úborů. Také si rády dlouho pospí jako princezny či princové, ale pokud je třeba v práci zabrat, nemají problém s ranním vstáváním a předvedením nějakého výkonu.

     

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    ..
    Autor: shutterstock.com
    Štír má rád svůj klid a potřebuje se dobře vyspat. Je to samotář, nikoho ve své posteli nevyžaduje, ale pokud už tam někdo je, dokáže se s tím smířit. Miluje dobrý sex před spaním, ale spát umí sám. Někdy trpí nespavostí a v hlavě se mu honí nejrůznější myšlenky. Potřebuje proto vhodnou duševní hygienu, své spánkové rituály a absolutní klid, omezení stresu na minimum. Během dne dokáže být velmi výkonný a je velice vnímavý, proto je pro něj zásadní si v noci pořádně odpočinout. Není to typ, který by ochotně v noci k někomu vstával, nedostatek spánku mu velmi škodí. Mívá hodně zajímavých snů a je skvělým adeptem na lucidní snění a astrální cestování.

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. – 21. 12.)

    ..
    Autor: shutterstock.com
    Střelci jsou velmi aktivní a výkonní přes den, v noci si rádi odpočinou v soukromí. Jsou to spíše samotáři, nemají potřebu vedle někoho usínat. Často padnou do postele rovnou po příchodu z bujarých večírků nebo pořádných turistických výšlapů, a spí jako zabití. Také pro Střelce je zásadní nebýt v noci rušeni, nejsou ochotni moc fungovat, když je někdo nečekaně vzbudí a mívají hodně zajímavých snů. I u nich lze očekávat dispozice pro lucidní snění a astrální cestování. Střelec je povahou dobrodruh, takže mu nevadí spaní na různých místech a nepotrpí si na nějaké extra pohodlí a přepych.

     

  • 10.

    Kozoroh (22.12. – 20. 1.)

    ..
    Autor: shutterstock.com
    Kozoroh přes den tvrdě pracuje. Proto potřebuje v noci důkladně odpočívat. Preferuje pocit bezpečí, nerad spí na cizích místech a vyžaduje své usínací a spánkové rituály. Je rád sám, protože druhý člověk vedle něj představuje neklid a rušivé vlivy, o něž Kozoroh rozhodně nestojí. Je pro něj zásadní vyspat se aspoň osm hodin denně, aby mohl naplno fungovat. Rád usíná s knihou nebo u televize, která ho uspává.

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. – 19. 2.)

    ..
    Autor: shutterstock.com
    Vodnář je pohodář, který většinou nemá problém s tím, usnout kdykoliv a kdekoliv. Má rád vzrušení a dobrodružství, miluje výzvy a adrenalin, takže spánek jej často jen okrádá o čas. Dokáže fungovat i s minimem spánku a rád spí třeba v lese nebo na neznámých místech. Často si vystačí sám a pohodlí ani luxus nepotřebuje. Pokud by měl spát na karimatkách v tělocvičně mezi dalšími dvaceti účastníky nějakého zajímavého semináře, rozhodně s tím nebude mít problém. Vodnář také mívá zajímavé sny a je adeptem pro lucidní snění a astrální cestování.

     

  • 12.

    Ryby (20. 2. – 20. 3.)

    ..
    Autor: shutterstock.com
    Citlivé a vnímavé Ryby si potřebují ve spánku odpočinout a zbavit se denních starostí. Právě jim se stává, že se i ve dne oddávají snění a často si v myšlenkách odlétnou někam hodně mimo realitu. Jsou pečující, starostlivé a denní realita je někdy příliš tíží, proto rády spí a vždy uvítají krásné sny přinášející radost na duši. V posteli nepotřebují luxus, ale stačí jim objetí milované osoby. Nespí dlouho, protože ví, že mají přes dne své povinnosti týkající se služby druhým, a nevadí jim v noci vstávat k dětem či k těm, co je potřebují.

     

Autor: Taťána Kročková

Klíčová
slova

spánek horoskop

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz