Podle data narození si nejpre můžete ověřit, že vaším znamením je skutečně Drak, a rovnou zjistit, který živel mu vládne. Podle čínského horoskopu je jich pět a patří sem oheň, voda, země, dřevo a kov. Podle toho pak můžete být ohnivý, vodní, zemní, dřevěný nebo kovový Drak.

8. 2. 1940  - 26. 1. 1941 (kov)
27. 1. 1952  - 13. 2. 1953 (voda)
13. 2. 1964  - 1. 2. 1965 (dřevo)
31. 1. 1976  - 17. 2. 1977 (oheň)
17. 2. 1988  - 5. 2. 1989 (země)
5. 2. 2000  - 23. 1. 2001 (kov)
23. 1. 2012  - 9. 2. 2013 (voda)

Draci a jejich slabiny

Být Drakem zní samozřejmě mnohem impozantněji než být Zajícem, ale i Draci mají svoje slabiny. Sebevědomí a okouzlující, ale také ješitní a nedůtkliví, přecitlivělí, pokud jde o jejich ego, nestálí a  nesoustavní. Draci překypují energií, ale chybí jim vytrvalost. Milují společnost, večírky a dokáží si lidi získat, ale někdy dají pochlebovačům přednost před opravdovými přáteli. Obecně jsou ke svému okolí přátelští, dokud se s někým nedostanou do konfliktu, pak mohou být opravdu zlí.

TIP NA VIDEO: Jaký bude pro Draky rok 2024, který je pod vládou dřevěného Draka?

Video
Video se připravuje ...
Čínský horoskop 2024: Drak • Videoredakce ženských titulů

Láska a vztahy

Draci milují sex a milují lásku, což je bohužel dost často vede k promiskuitě, opravdu trvalý vztah navážou zpravidla jen s dalším Drakem. Jejich láska je hluboká, majetnická, bývají i žárliví. V životě projdou spoustou krátkodobých vztahů a pořád se ženou dál.

Rodina

Pokud jde o děti, nevadí jim a dokážou si s nimi hrát, zvláště když jde o děti cizí, málokdy ale zakládají velké rodiny. Rodičovství pro ně není typický stav.

Práce

Draci mají rádi obdiv, a pokud ho mají dostatek, šíří kolem sebe dobrou náladu. Rádi pracují na viditelných místech, stávají se herci, uplatní se na poli módy a podobně, být na vedoucím postu je pro ně přirozené.

Drak podle živlů

Vodní Drak Dračí povaha a idealismus, to je poněkud nešťastná kombinace, vodní Drak dokáže být velmi sobecký při vnucování svých teorií o záchraně okolního světa. Není schopen vidět problém jinak než ze svého hlediska.

Dřevěný Drak je nejkrásnější z draků, miluje obdiv a je rád, když udává styl. Jinak je citově velmi chladný, lhostejný k problémům druhých.

Ohnivý Drak je obdařen dobrými dračími vlastnostmi. Je srdečný, zábavný a vtipný, přitom ale dokáže krotit svůj temperament.

Kovový Drak je prostě zábavný, možná výstřední a nabubřelý, ale taky inspirativní, už tím je přínosem pro své okolí.

Zemní drak může mít jasnozřivé schopnosti. Oproti ostatním drakům je více zaměřený na rodinu. Bývá skromnější.

Vztahy: Drak a ostatní čínská znamení


S Kysou se Drak snáší bez problémů. Jsou schopni se navzájem podporovat a věnují si tolik náklonnosti, kolik tato náročná znamení potřebují.
S Buvolem se může Drakovi dařit. Buvol je schopen zmírnit drakovu divokost, a pokud dokážou spolupracovat, dostanou se daleko.
Tygr a Drak – to je stálé vzrušení, soupeření a zábava. Pokud se nesežerou navzájem, dokážou velké věci.
Ani vztah se Zajícem není vyloučen. Zajíc tiše podporuje Draka a vytváří mu zázemí, dobře vycházejí, ale spíš po pracovní stránce než jako milenci, tam je problém v rozdílné sexuální apetenci.
Drak s Drakem se snesou, jen pokud se naučí spolupracovat, což jim není vlastní; pokud se to nenaučí, konkurují si a bojují spolu.
Spojení Draka s Hadem má i mystický rozměr, tato znamení se velmi dobře chápou.


S Koněm Drak zažije hodně zábavy i konfliktů, v tomhle spojení nikdy nebude nuda.
Kozy jsou Draky přitahovány, ale spojení není vhodné zejména pro Kozu, která dračími výstřelky a nevšímavostí trpí.
Skvělým a prospěšným spojením je vztah Draka s Opicí. Oba jsou chytří, ambiciózní a aktivní, rádi trochu chytračí, ale jako pár působí seriózně.
S Kohoutem na sebe Drak narazí. Tato dvě dramatická znamení si sice konkurují, ale protože jsou oba silné osobnosti, jsou schopni dát si i prostor.
Pes s Drakem se prostě nesnesou, od pohledu a neodvolatelně. Že by se stali partnery, je zpravidla ani nenapadne.
Drak Vepře inspiruje a jeden se před druhým předvádí, v tomhle vztahu však tahá za kratší konec.