Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

/
  • Který znamení zvěrokruhu se ráda přejídají?
    Který znamení zvěrokruhu se ráda přejídají? (istock.com)
    2. října 2023 ● 06:00

    Jsou lidé, kteří mohou sníst cokoliv, a nepřiberou. Pak zase ti, kteří si musí pečlivě hlídat váhu. I znamení zvěrokruhu nám mohou prozradit, kdo je velký jedlík a měl by se trochu omezovat v jídle, a kdo zase naopak zobe jako vrabec a o svou linii se bát nemusí. Kdo by se nejraději cpal jako Otesánek a kdo velice dbá na zdravou výživu?

  • 1.

    Býk

    ...
    Autor: shutterstock.com
    O Býcích se traduje, že milují dobré jídlo a pití. Také ženy, víno a zpěv. A je to skutečně tak, jakákoliv hostina, raut, oslava nebo pořádná žranice dokáže Býky velice potěšit. Jsou to labužníci, rádi si dopřávají dobré a vydatné jídlo, hodně masa, mají také rádi kvalitní alkohol a spoustu veselí. Býk má ale kromě jídla i zpravidla větší fyzický výdej a dobrou konstituci, proto se o linii až tak bát nemusí. Typický Býk se věnuje i fyzické práci nebo sportu, takže tuky snadno spálí. To spíše Býk, který má sedavé zaměstnání a je línější povahy, což je pro některé Býky rovněž typické, by měl dbát na to, aby příjem kalorií nepřekračoval výdej energie. A samozřejmě  též na to, aby mu snadno nenarosl takzvaný pivní pupek.

     

  • 2.

    Rak

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Raci mívají s nadváhou velké problémy. Protože jsou velice citliví, bohužel rádi kompenzují svou psychickou nepohodu jídlem a mají tendence se přejídat. Milují sladké a jsou mlsní jako kozy. Velmi snadno přibírají – nezřídka je to i projev hormonální nerovnováhy a zhoršeného metabolismu či zadržování vody v těle. Raci se ale opravdu umí cpát, mohou například i trpět bulimií nebo nerovnováhou, kdy mají tlusté a štíhlé období, která se s větší či menší pravidelností střídají. Proto by si právě Raci měli hlídat jídelníček a něco se sebou dělat, což spousta Raků také ví a dělá, například více inklinují ke zdravému stravování, vegetariánství, veganství, makrobiotice a podobně.

     

  • 3.

    Lev

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lev je stejně jako Býk velký labužník a miluje honosné hostiny a pořádné žranice. Potěší ho grilování na zahradě, setkávání s přáteli, rád si vychutnává obdiv, že připravil tak báječné menu a zajistil takové dobroty. Když to na něj přijde, cpe se zcela nezřízeně. Povahou je líný a pohodlný, nerad dělá to, co ho nebaví či to, co musí. Na druhou stranu ale velmi rád dobře vypadá, takže se o své tělo a zdraví pečlivě stará. Například chodí do posilovny a žije opravdu zdravě. Proto většina Lvů vypadá skvěle a nemusí se bát o svou linii. Někteří Lvi jsou velmi aktivní a i když hodně jí, nepřiberou a mají pevné svaly udržované pravidelným pohybem.

     

  • 4.

    Panna

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Panny patří mezi znamení, které mají sklon k asketismu. To právě Panna je schopná vymetat zdravé výživy a držet spoustu diet či chodit na pravidelné klystýry. Nebo má období, kdy nejí vůbec. Typické Panny jídlu moc nedají, zobou jako vrabci a dost často se bičují za to, že snědly něco nezdravého nebo něco, co nebylo bio. Panna většinou nepřibere, je šlachovitá a miluje běhání, takže si s nadváhou rozhodně snadno poradí. To některé Panny, které mají planety ve Lvu či Raku, pak mohou mít se svou linií skutečné problémy.

     

  • 5.

    Kozoroh

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Kozoroh je velmi náročný a přísný, co se týká stravování. Má rád dobré a kvalitní jídlo i pití. Obvykle nepřibere a snaží se dbát na své zdraví. Nedělají mu problém diety a půst, ale ví, že aby měl sílu, potřebuje jídlo. Překvapivě umí být velmi mlsný a ze všeho nejvíce miluje hořkou čokoládu. Pokud má dispozice k nadváze, umí si s tím poradit. Jakmile se rozhodne držet dietu, když už jeho váha překročí únosnou míru, obvykle spartánsky vytrvá a dosáhne svého cíle. Kozoroh mívá pevnou a svalnatou postavu a je poměrně odolný.

     

  • 6.

    Ryby

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Ryby mají sklony k sebeobětování a půstu. Nečiní jim problém nejíst nebo jíst jen velmi málo a postit se. Je to znamení, které rovněž velice dbá na zdravou stravu, miluje makrobiotiku, veganství, různé diety. Pro Ryby zkrátka není stěžejní jídlo a potřeby těla, ale spíše je zajímá potrava duševní. Mají také dostatek pohybu a Ryby s planetami v Beranu jsou i dost akční, takže obvykle nepřiberou a udržují se v dobré tělesné kondici.  Ryby často bývají štíhlé, mrštné a bez zbytečného tuku navíc.

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz