Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zvířecí horoskop: Raci milují kočky, Střelci koně. Jak jsou na tom další znamení zvěrokruhu?

/
  • Velký zvířecí horoskop
    Velký zvířecí horoskop (istock.com)
    25. září 2023 ● 06:00

    Domácí mazlíčci patří mezi právoplatné členy naší rodiny a milujeme je stejně, jako by to byli lidé. Kdo ze znamení zvěrokruhu má nejsilnější vztah k přírodě a ke zvířatům a jaké sympatie ke zvířatům chovají jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    beran
    Autor: shutterstock.com
    Berani mají velké sympatie k šelmám a dravcům, například vlkům, ale protože mají nezávislou povahu a nechtějí se o nikoho doma starat, volí takové mazlíčky, které budou moci brát s sebou do terénu a na cesty. Takovým věrným společníkem může být právě pes a Beranům se nejvíce líbí velcí psi, zpravidla ovčáci nebo bojová plemena, kteří se stávají kamarády na život a na smrt.

     

     

     

  • 2.

    Býk (21. 4. – 21. 5.)

    býk
    Autor: shutterstock.com
    Býk je typický chovatel a dovede si představit mít malou rodinnou farmu s prasátky, ovečkami nebo kravami a býky. Protože má ale také rád své pohodlí, líbí se mu co nejméně práce nebo ta možnost, že tu práci za něj udělá někdo jiný. K Býkům se hodí kočky, pejsci, klidně i králíci nebo morčata. Býk touží po tom, být obklopen zvířaty jako stádem/rodinou, a nechce být na všechno sám. Těší se ze společnosti mazlíčků, a když je třeba, dokáže v péči o ně překvapivě houževnatě zabrat.

     

     

  • 3.

    Blíženci (22. 5. – 21.6.)

    blíženci
    Autor: shutterstock.com
    Blíženci jsou velmi upovídaní a intelektuálně založení, proto je budou fascinovat inteligentní nebo komunikativní tvorové, jako jsou papoušci, havrani, kavky, opice, delfíni, chobotnice a další. Domů si pak mohou pořídit cokoliv milého, malého a hravého, zkrátka společníka, jak se patří. S oblibou chovají myšky všeho druhu nebo také krysy. Mají rádi i kočky a psíky menšího vzrůstu, morčata a králíčky.

     

     

  • 4.

    Rak (22. 6. – 22. 7.)

    rak
    Autor: shutterstock.com

    Raci jsou známými milovníky koček, ale jsou jim velice sympatické také moudré sovy, vlci, lišky a další tajuplná a chytrá zvířata. Mají blízký vztah k přírodě a silně pečující sklony, takže jsou to právě oni, kdo nosí domů všechna opuštěná nebo zraněná zvířata z lesa.

     

     

     

     

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    lev
    Autor: shutterstock.com
    Lvi nadevše milují šelmy a jak jinak než právě lvy, tedy vlastně sebe samé. I když nemohou toto majestátní zvíře chovat doma, obklopují se lvími obrázky a nedají na lvy dopustit. Kromě toho ale mohou být i velkými milovníky psů a koček, s nimiž vytvářejí opravdu blízké vztahy. Ke zvířatům často přistupují s láskou, ale také s určitým pocitem vlastnictví.

     

     

     

  • 6.

    Panna (24. 8. – 23. 9.)

    panna
    Autor: shutterstock.com
    Panny jsou velkými milovníky psů a stejně jako pečující Raci se obětavě starají o opuštěná zvířata. Mezi Pannami najdeme také spoustu těch lidí, kteří pracují přímo v různých organizacích na ochranu zvířat nebo chodí dobrovolně venčit psy z útulků ve svém volném čase. Na druhou stranu je pravda, že Panny doma milují čistotu a pořádek, proto nejsou moc tolerantní ke zvířecím chlupům. Ovšem zase nemají problém vše po svém mazlíčkovi pečlivě uklidit!

     

     

  • 7.

    Váhy (24. 9. – 23. 10.)

    váhy
    Autor: shutterstock.com
    Váhy mají rády vznešená a inteligentní zvířata s patřičným rodokmenem, například drahé psíky, menší plemena psů, zajímavá plemena koček nebo klidně i krysy. Potřebují si se svým zvířátkem vytvořit blízký vztah, protože nemají rády samotu. Potrpí si ale na čistotu, pořádek a nerady se nechávají svými mazlíčky omezovat. Líbit se jim mohou také ptáci nebo exotická zvířata či rybičky v akváriu, které nejsou až tak náročné na každodenní péči. 

     

     

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    štír
    Autor: shutterstock.com
    O Štírech se traduje, že jim nevadí poněkud temnější tvorové, kterých se třeba jiná znamení zvěrokruhu bojí. Ano, máme na mysli pavouky a hady. To ale ještě neznamená, že každý Štír bude prahnout zrovna po chovu těchto tvorů. Štír se určitě spokojí s věrným psem, kočkou, krysou nebo rybičkami v akváriu. Některé Štíry zajímají také koně.

     

     

     

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. – 21. 12.)

    střelec
    Autor: shutterstock.com
    Střelci milují koně a jízdu na nich. Řada z nich nesbírá jen plakáty koní, ale aktivně chodí na jízdárnu, nevadí jim kydat hnůj a rádi na koních jezdí či si je přímo pořizují. Ke znamení Střelce patří i velká plemena psů. Střelec je znamení milující svobodu a vždy jsou tak nějak jednou nohou ve třmenu. Mají velké sympatie k přírodě a volně žijícím zvířatům, srnkám, jelenům, liškám, vlkům i medvědům.

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh (22.12. – 20. 1.)

    kozoroh
    Autor: shutterstock.com
    Kozoroh nesnáší zvířecí chlupy v domácnosti a raději se na zvířátka chodí dívat do přírody. Nicméně také on může být velkým milovníkem opuštěných psů a koček či jiných zvířat, krys nebo i temnějších tvorů, podobně jako Štír. Kozoroh ctí svobodu zvířat a nemá potřebu je mít doma, když už, tak ale velice rád pečuje a jsou mu sympatická zejména inteligentní zvířata. Má rád vlky, lišky, volně žijící zvířata, nezávislé kočky nebo dravé či chytré ptáky. Může být chovatelem ptáků ve voliérách, nevadí mu rybičky, které ho uklidňují a nejsou tak náročné na každodenní péči. Má též velké sympatie ke slonům a želvám.

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. – 19. 2.)

    vodnář
    Autor: shutterstock.com
    Vodnáři milují všechna zvířata, ale ne vždy jsou ochotni se o ně starat. Nejčastěji souzní s nezávislými kočkami nebo potkany. Mají v oblibě inteligentní, společenská a komunikativní zvířata, jsou jim sympatičtí papoušci, kavky, vrány nebo opice. Domů si pořizují zvířátka, která nejsou příliš náročná na chov a údržbu. Líbí se jim i mořští tvorové a inteligentní delfíni.

     

     

     

  • 12.

    Ryby (20. 2. – 20. 3.)

    ryby
    Autor: shutterstock.com

    Ryby rády pečují a nevadí jim mít doma různá zvířata. Oblibu mají v drobných hlodavcích, velké sympatie chovají ke králíkům a morčatům či myškám, kočkám i menším psíkům. U Ryb doma nemohou chybět rybičky v akváriu nebo také želvičky.

     

     

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Eva

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz