Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nejpověrčivější znamení. Koho rozhodí černá kočka nebo rozbité zrcadlo?

/
  • (iStock)
    5. listopadu 2022 ● 06:00

    Nevstupujte do mezer na chodníku. Mikrovlnnou troubu nastavte pouze na sudá čísla. Noste modré ponožky v den, kdy máte důležitou poradu. Nešlapte na víko od kanálu. V pátek třináctého nikam raději nejezděte autem. Znáte někoho, kdo má podobné zvyky? Pověrčivost je překvapivě docela rozšířená, zvláště u Čechů.

    Podle profesionálních astrologů ovšem existují sluneční znamení, která jsou pověrčivá více než ostatní. A to od drobností, jako je vykročení po ránu špatnou nohou až po víru v amulety, věštce či nadpřirozené bytosti. Kterých pět znamení je nejpověrčivějších?

  • 1.

    Vodnář

    vodnář

    Vodnář je považován za nejexcentričtější znamení zvěrokruhu. „Jsou neuvěřitelně jedineční a dívají se na život skrze zcela abstraktní čočku a při každodenním životě si s sebou nesou energii široce uvažujícího vzdušného elementu,“ vysvětluje astroložka Rachel Clare. Zatímco „uzemněnější a logičtější znamení“ vidí svět v nominální hodnotě, Vodnáři oceňují, že venku je mnohem víc, než že se zdá, že je. Duchovno a pověry jsou proto přirozenou součástí jejich života.

     

    VIDEO: Horoskop: Co čeká jednotlivá znamení na podzim?

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop: Co čeká jednotlivá znamení na podzim? • Videohub

  • 2.

    Váhy

    váhy

    Váhy symbolizují váhy spravedlnosti. Jako takové tohle hluboce uvažující vzdušné znamení hledá rovnost a harmonii ve všech oblastech života. Jak říká astroložka Rachel Clare, to je vede k tomu, aby v každodenním životě hledaly významy, vzorce a dodržovaly specifické rutiny, aby se vyhnuly katastrofě. Váhy se ale více zabývají svými činy souvisejícími s ostatními. Mohly by se začít cítit divně, kdyby vynechaly pozdrav dobré ráno svému spolupracovníkovi. A když se jejich váhy vychýlí z rovnováhy, „použijí více pozornosti na jednu stranu nebo aspekt příběhu,“ poznamenává astroložka Danelle Ferreira. Snadno uvěří konspiracím a pověrám, protože se raději vyhnou pravdě nebo ji budou ignorovat.

     

  • 3.

    Štír

    štír

    „Štíři milují temné, děsivé a tajemné věci a pověry k tomu samozřejmě patří,“ poznamenává Danelle Ferreira. Ve skutečnosti je tohle intenzivní a tajuplné znamení „ovládáno temnou a nepolapitelnou planetou Pluto,“ dodává astroložka Rachel Clare. Proto jsou pověry a víra v nadpřirozeno spíše způsobem, jak se chránit než cokoli jiného. Štíři jsou také neuvěřitelně intuitivní a dokážou zachytit jemné nuance, kterých si ostatní nemusí všimnout. Mají silnou mysl, která skutečně dokáže manipulovat s energií. Pokud procházejí něčím emocionálním, věřte, že si Štír nasadí hematitový náramek, nebo s sebou bude nosit drahý kámen nabitý při úplňku. A jsou to oni, kdo si do peněženky schovávají čtyřlístky pro štěstí. Co kdyby.

     

  • 4.

    Rak

    rak

    Toto citlivé a emocionální vodní znamení ovládá Měsíc, takže je jasné, že cítí „energie a vibrace vesmíru“ silněji než ostatní, vysvětluje astroložka Rachel Clare. „Nejen to, Raci jsou také vysoce tvární pro ostatní, což znamená, že mohou být někdy příliš vnímaví k názorům nebo přesvědčení ostatních." Všechna tohle znamená, že Raci mohou používat určité rituály jako způsob, jak ovládat svou úzkost. „Hledají v životě útěchu, ujištění a zjišťují, že dodržování pověr jim v tom může pomoci,“ říká Clare. Nezvednou ani korunu, pokud nebude „hlava nahoře“, protože mají pocit, by jim to přineslo finanční ztrátu. Neštěstí a úzkosti Raci také odvracejí klepáním na dřevěné futro nebo na zuby.

     

  • 5.

    Ryby

    ryby

    Astrologové se shodují, že Ryby jsou od přírody mystické. Jsou to citlivé a ezoterické duše, které patří k nejduchovnějších ze všech znamení zvěrokruhu. „Ryby milují okultní předměty i okultní praktiky,“ říká astroložka Rachel Clare. „Věří v sílu vesmíru, a proto jsou pověry pro ně naprosto přirozené.“ Jsou prvním znamením, které se bude radit o budoucnosti s tarotovými kartami, astrology a věštci, aby nahlédly do věcí mimo lidské chápání. Pravděpodobně budou mít u sebe také krystaly, bylinky, amulety a když uvidí padat hvězdu, vyšlou do vesmíru přání. Často využijí svou kreativitu jako možnost, jak „vypustit“ tuhle energii, takže lze předpokládat, že za většinou jejich uměleckých děl je hlubší smysl.

Autor: Ivana Ašenbrenerová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz