Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nevinná čmáranice na papíře: Tohle všechno o vás prozradí!

/
  • Co o vás prozradí obyčejné čmáranice?
    Co o vás prozradí obyčejné čmáranice? (istock.com)
    18. července 2022 ● 06:00

    S někým si třeba telefonujete a při tom si cosi malujete na papír. Mimovolně, bez přemýšlení. Anebo jen tak vezmete tužku do ruky a nakreslíte, co vám zrovna přijde na mysl. Vypadá to zdánlivě jako nevinná čmáranice, ale opak je pravdou. Takový obrázek o vás napoví, v jakém jste psychickém rozpoložení. Na co myslíte, po čem toužíte a co potřebujete. 

    Ptáte se, jak na to? Pokud chcete zjistit, jak na tom jste, vezměte si papír a tužku. Nerozmýšlejte se, na nic nemyslete a nechte ruku, ať si nakreslí, co chce. Neveďte ji. Podle toho, co se na obrázku objeví, snadno zjistíte, jak na tom jste. Stejně tak můžete analyzovat obrázek, který jste náhodně nakreslili třeba při telefonování, při poradě v práci, anebo při nekonečném monologu vašeho kolegy nebo kamarádky, který pouštíte jedním uchem tam a druhým ven. Nemusíte být umělec. Záleží jen na tom, jaký tvar vaše dílko připomíná.

  • 1.

    Geometrické tvary

    astro

     

    Namalujete-li trojúhelník, kosočtverec, obdélník, čtverec či jiný geometrický tvar (s výjimkou kruhu), znamená to, že máte pevný názor, za kterým si stojíte. Jste cílevědomí, vytrvalí a tvrdohlaví a jdete si za svým snem. Řídíte se hlavně rozumem a svoje city máte pod kontrolou. Věci řešíte s klidem, nohama stojíte pevně na zemi, jednáte bez emocí. Jste důslední a pečliví, ale také velmi opatrní. Kvůli tomu můžete na mnohé působit chladně, strnule a strojeně. Pomohlo by vám, kdybyste se více uvolnili, abyste nevypadali tak rezervovaně.

     

  • 2.

    Šipky

    Co o vás prozradí?

     

    Obecně platí, že jste ctižádostiví a jdete si za svým. Vaší nevýhodou ale je netrpělivost, protože chcete mít všechno a hned. To ale pokaždé nejde, k vašemu cíli je mnohdy dlouhá a trnitá cesta. Chcete-li vědět, co se ve vás odehrává, podívejte se, kam šipka směřuje. Pokud dolů, jste příliš sebestřední a málo myslíte na druhé. Když nahoru, jste k jiným lidem vstřícní, rádi jim pomáháte a oni zase na oplátku mohou pomoct vám. Ale pozor, musíte myslet také více na sebe! Míří-li doleva, značí to, že se příliš utápíte v minulosti. Pokud napravo, jdete správným směrem – věříte v budoucnost, což se vám brzy vyplatí.

     

  • 3.

    Lidská postava

    astro

     

    Pokud jste namalovali obrázek připomínající člověka, znamená to, že se necítíte dobře a nejste ve své kůži. Chcete se něčemu vyhnout, co vám není příjemné, nejspíše nějaké povinnosti. Čím více je kresba naivnější a připomíná spíše malůvku dítěte ze školky, tím více to značí, že nejste vyrovnaní. Pere se to ve vás, máte potřebu něco řešit. Bráníte se ale, aby vám s tím někdo pomohl – uzavíráte se a se svými problémy se trápíte sami. Prospělo by vám, kdybyste si nechali pomoct. Nezůstávejte se svými starostmi sami.

     

  • 4.

    Kruh

    astro

     

    Jste klidní, vytrvalí, máte výdrž. Na druhé straně to ale značí, že se cítíte sami. Toužíte po přátelství, vzájemnosti a chybí vám někdo druhý, s kým byste mohli sdílet své starosti i radosti. Namalujete-li více kružnic, které se vzájemně protínají, ukazuje to na ještě silnější touhu po někom, kdo s vámi bude sdílet dobré i zlé. I když máte hodně známých, chybí vám skutečně blízký člověk. Uvědomte si ale, že pro to je potřeba něco udělat. Choďte více do společnosti, uvidíte, že spřízněnou duši potkáte.

     

  • 5.

    Hvězdy

    astro

     

    Pokud podvědomě kreslíte hvězdy, toužíte vzlétnout výš, být úspěšní a obdivovaní. Chcete budit pozornost, být lidem na očích a stát se tím, o kom si budou povídat. Může se vám to podařit, jen na tom je třeba začít pracovat a jít si tvrdě za tím. K tomu vám mohou pomoci i sociální sítě. Dobře se ale podívejte taky na to, jakou hvězdu jste namalovali. Pokud je pravidelná, pak je úspěch tím hlavním, co chcete. Je-li výrazně nesouměrná či má víc paprsků než pět, značí to vaše velké starosti. Je na čase na tom zapracovat a zjednat nápravu.

     

  • 6.

    Zvířata

    astro

     

    Jste člověk, který si věci hodně bere. Vadí mu nespravedlnost, dokáže bojovat za to, aby vše bylo tak, jak má být. Pro druhé byste se rozdali, jenže se vám to zrovna nevrací… To, v jakém rozpoložení zrovna jste, záleží na nakresleném zvířeti. Je-li to šelma (tygr, lev, vlk apod.), ukazuje to, že se ve vás skrývá agrese, která potřebuje vyjít ven. Něco vás trápí a máte problém to zpracovat. Menší zvíře (zajíc, myš, veverka apod.) znamená, že jste nejistí a potřebujete někoho, aby vás chránil. Kreslíte-li ptáky, toužíte vzlétnout, ale nemáte odvahu. Je-li na obrázku ryba, je ve vás něco, co potřebuje ven. Cítíte se utlačovaní, ale neumíte to sdělit. Namalovali jste prasátko? Pak povědomě toužíte po štěstí, kterého se vám příliš nedostává.

     

Autor: Monika Brabcová

Klíčová
slova

astročlánky astrologie

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz