Podle data narození si můžete ověřit, že jste skutečně ve znamení Vepře a rovnou zjistit, který živel vládne vašemu znamení. Těch je podle čínské astrologie pět a patří sem oheň, voda, země, dřevo a kov. Podle toho pak můžete být ohnivý, vodní, zemní, dřevěný nebo kovový Vepř.

22. 1. 1947  - 9. 2. 1948 (oheň)
8. 2.  1959  -  27. 1. 1960 (země)
27. 1. 1971  - 14 .2. 1972 (kov)
13. 2. 1983  - 1. 2. 1984 (voda)
31. 1. 1995  - 18. 2. 1996 (dřevo)
18. 2. 2007  - 6. 2. 2008 (oheň)
5. 2. 2019  - 24. 1. 2020 (země)

Povaha Vepře

Jakkoli směšně to uchu Čecha může znít, Vepř je podle čínského horoskopu zásadový, morální a stálý ve svých názorech a to očekává i od ostatních. Je to společenský člověk, na kterého se ostatní obracejí s žádostí o radu. Vepři jsou rození vyjednavači a diplomati.

TIP NA VIDEO: Jaký bude pro Vepře rok 2024, který je pod vládou dřevěného Draka?

Video
Video se připravuje ...
Čínský horoskop 2024: Vepř • Videoredakce ženských titulů

Láska

Když se Vepř zamiluje, pak udělá všechno pro to, aby jeho partner či partnerka byli šťastní a spokojení. Nesmí ho ovšem zahnat do kouta, protože pak se z Vepře stane divoký kanec a ani Bivoj si s ním neporadí. Zoufalí Vepři dokážou být velmi nebezpeční a je rozumné jim jít z cesty.

Rodina

Vepř touží po šťastné rodině, ale musí mít dobrého partnera, který mu dá dostatek prostoru a toleruje jeho pitvání se ve vlastních emocích. Někdy se Vepři uzavřou do sebe a vztah v podstatě odumře pro jejich nedostatek aktivity.

Přátelé

Vepři jsou oblíbení, rádi zvou přátele a příbuzné na návštěvy, vaří pro ně a pořádají oslavy, lidé se na ně s důvěrou obracejí, už proto, že u Vepřů je velmi nepravděpodobné, že by zradili své přátele, něco takového nemají v povaze. Jen u dětí nejsou příliš v oblibě, jsou vážní a přísní, nerozumějí „legraci“ a neumějí si hrát.

Podnikání

Pokud jde o podnikání, „handle“ nejsou nic pro Vepře, který nesnáší riziko, je k druhým náročný a příliš důvěřivý, pokud jde o morálku obchodních partnerů. Často se spolehne na jiné a ztroskotá, jeho touha po bezpečí tady není dobrým rádcem.

Vepř podle živlů

Vodní vepř je požitkářský, ale taky líný, a pokud ho něco nedovede zvednout z postele, může se válet na věky. Jeho láska k domovu pak nabývá rozměrů posedlosti a touha „nehnout se“ může být až patologická. Příliš líný vodní Vepř pak končí jako zapomenutý podivín. I přes některé negativní vlastnosti má však vodní Vepř jisté kouzlo mudrce.

Dřevěný vepř je moudrý, cílevědomý  a nejvíc ze všech Vepřů se upíná k úspěchu, který je jinak tomuto znamení dost lhostejný. Může dosáhnout vysokých cílů, pokud nebude příliš rigidní.

Ohnivý vepř je statečný a jediný z Vepřů rád riskuje. Jeho touha po dobrodružství se mu však nemusí vždycky vyplatit, chybí mu totiž lehkovážnost hazardérů a vyhrocené situace může špatně snášet.

Zemní vepř vždycky myslí na zadní kolečka, a čím je situace kolem nepřehlednější, tím víc se snaží zajistit si bezpečí a klid. Touha zajistit si bezpečí je jeho hlavním životním principem.

Kovový vepř je společenský, zábavný a dokáže být i vtipný, je to ovšem i požitkář a u plného stolu se rád zdrží až do úplného konce. Miluje společnost, ale obvykle mizí s koncem večírku. Není to zrovna partner do nepohody.

Vztahy: Vepř a ostatní čínská znamení

Vepř a Krysa mají role jasně rozdělené. Co Krysa vydělá, to Vepř utratí. Pokud jsou s tím srozuměni a jsou ochotni partnerovi jeho jinakost tolerovat, mohou být spolu šťastní.
Jinak je to Buvolem a Vepřem, ti nemají šanci společnou řeč najít. Buvol nebude tolerovat Vepře, Vepř bude Buvola považovat za… buvola.
Tygr s Vepřem taky není dobré spojení. Ani jeden na sebe nechce vzít odpovědnost za případný neúspěch, spíše se začnou obviňovat.
Vepř se Zajícem jsou takřka čisté protiklady, ale možná právě proto se přitahují. Mají toho málo společného, ale jejich spojení není výjimečné.
Drak Vepře inspiruje a po jeho boku může Vepř dosáhnout velkých věcí, měl by však zůstat opatrný a držet se trochu zpátky. Draci dokážou být krutí a jejich posměch by Vepře mohl hodně zranit.
Vepř Hadem se zkrátka nepochopí. Že by spolu měli zdravý a přínosný vztah, je velmi nepravděpodobné.


Koně bývají oblíbení a odlesk jejich postavení ve společnosti dopadá i na Vepře, což Vepř dokáže ocenit. Bývá to dobrý a vyrovnaný vztah.
Vepř Kozou mívají zábavný, ale ne příliš perspektivní vztah. Jeden svádí druhého k nepravostem, což sice může přinést zajímavé zážitky, ale základem stabilního partnerství to není.
Vepř Opicí dokážou najít společné zájmy, rádi se baví a dobře spolu vycházejí, když však jejich vztah narazí na problém, zpravidla to znamená konec.
Vepř Kohoutem jsou hodně odlišní a spíš než partnery mohou být přáteli.  Mají-li společné zájmy, má jejich vztah šanci, ale zpravidla až ve vyšším věku.
Se Psem se Vepř bez problémů snese, ale požitkářství Vepře může Psa uvádět poněkud do rozpaků.
Vepř s Vepřem jsou dobří kumpáni, ale pro založení rodiny to nestačí.  Oba by si chtěli užívat, nebo se naopak pitvat v sobě a to je na jednu rodinu trochu moc.