Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kdy byste měli chodit spát podle znamení? Býci v deset večer, Střelci ve dvě ráno

/
  • (istock.com)
    16. září 2019 ● 08:00

    Kolik spánku skutečně potřebujete? Některá znamení zvěrokruhu patří k ranním skřivanům, jiná jsou spíše sovy, které dlouho ponocují a nejraději pracují po setmění. Patříte k těm, kteří milují ranní probuzení co nejdříve s šálkem kávy? Nebo jste typ člověka, který nenávidí zvuk budíku a raději by zůstal v posteli co nejdéle?

    Ať je to, jak chce, každé znamení zvěrokruhu má předpoklady pro to, jak tráví ráno. Vaše preference pro dopolední aktivity do značné míry závisí na tom, kdy večer půjdete spát. Skřivani se cítí skvěle po celý den, pokud mají dostatek spánku, když chybí spánek sovám, zůstanou ráno dlouho v posteli a nejsou moc aktivní. Spousta vašich preferencí v životě je podmíněna astrologií a vaším horoskopem. Co o vás říká zvěrokruh, pokud jde o spánkové potřeby?

     

  • 1.

    Beran

    Beran
    Beran
    Autor: iStock


    21:00

    Berani by měli jít do postele kolem deváté hodiny večer. Jejich den je neuvěřitelně zaplněný mnoha činnostmi a aktivitami, takže aby je mohl Beran úspěšně zvládnout, potřebuje co nejvíce spánku. Každá hodina je pro Berana dobrá, jinak bude přes den nepoužitelný.

     

     

     

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    22:00

    Býk miluje brzká ranní vstávání. Baví ho vyrazit ven do přírody, aby si zaběhal, a pak si užívá pohody u kávy a čerstvých novinek na internetu. Býkům se daří ráno a dopoledne, je to pro ně nejlepší čas pro to, aby byli úspěšní. Kvůli tomu potřebují dostatek odpočinku, aby se udrželi v chodu. Nejlepší je, když usnou ve 22 hodin a neponocují.

     

     

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    23:00

    Blíženci mívají špatný zlozvyk ponocovat, protože jejich mozek pořád šrotuje a myšlenky je nenechají v klidu usnout. Ale jsou to ranní ptáčata, takže ponocování pro ně není vhodné. Aby mohli začít dobře nový den, musí jít spát nejpozději ve 23 hodin. Je to pro ně takový kompromis, ani moc brzo, ani moc pozdě. A ráno budou ještě použitelní.

     

     

     

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    22:30

    Raci vstávají taky brzo, ale mají tendenci chodit pozdě spát. Perfektním časem, kdy by měli ulehnout, je 22:30. Může být pro ně velmi těžké dostat se do postele před jedenáctou, ale když se jim to podaří, zjistí, že je to velké plus. Raci potřebují šetřit energii, aby se po zbytek dne cítili odpočatí a uvolnění.

     

     

     

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    24:00

    Lvi jsou spíše sovy, které nemohou chodit brzo spát. Noc je pro ně mladá, takže nejlépe se jim pracuje pozdě večer. Ideální čas, kdy by měli ulehnout, je tedy půlnoc. Předtím se rád baví s přáteli, nebo se kouká na televizi či hraje počítačové hry. Ráno stejně nikdy nebude brzo vstávat, takže proč by nešel do postele až kolem půlnoci?

     

     

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    20:00

    Panny jsou metodické a vždycky plánují dopředu. Pokud ví, že druhý den něco musí důležitého udělat, klidně vstane brzo ráno. Ovšem Panny potřebují dostatek spánku, klidně i deset hodin a více. Ano, je to docela dost, ale Panna se potřebuje ujistit, že je na vrcholu energie a že má dostatek sil na řešení čehokoli.

     

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    24:00

    Váhy nejsou ranní skřivan, skutečně ne. Nikdy. Ráno jsou nevrlé a nikdy nevstanou při prvním zazvonění budíku. Ten zmáčknou třeba pětkrát, než skutečně vylezou z postele. Navíc rády ponocují, aby si odpočinuly po dlouhém dni. Nejlepší čas na ulehnutí je půlnoc.

     

     

     

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    1:00

    Štíři jsou naprosto a totálně noční sovy. Milují být dlouho vzhůru, aby si četli, dívali se na filmy a upřímně si nechtějí nechat ujít nic, po čem by pak toužili. A to bez ohledu na to, kolik je hodin. Nenávidí rána a obvykle se probouzejí grogy a unavení, a to i tehdy, když spí dostatečně. Proto nemá cenu, aby chodili do postele dřív než v jednu hodinu ráno. Stejně by neusnuli.

     

     

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    2:00

    Střelec je pravá noční sova. Všechny práce dělá nejraději uprostřed noci, třeba i úklid nebo pečení koláčů. Upřímně, Střelci mají nejvíc energie, když můžou spát celé dopoledne a ideální by pro ně bylo, kdyby den začínal až odpoledne. Dělá jim problém usnout brzo, protože je tolik věcí, které by ještě mohli udělat. Takže, ideální čas na usnutí je kolem druhé hodiny ranní.

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    22:00

    Kozorozi milují zodpovědnost. Nikdy svoje povinnosti neodkládají. Aby mohli z celého pracovního dne co nejvíc vytěžit, dají přednost tomu, aby vstali brzo ráno, takže potřebují dostatek spánku a odpočinku. Perfektní pro ně je, aby ulehli v deset večer. Ne moc brzo, ne moc pozdě – ale pro ně naprosto ideální.

     

     

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    24:00

    Vodnáři rádi čtou a píšou si třeba deník, a nejraději pozdě v noci. Jejich nejvhodnější čas pro usnutí je kolem půlnoci, protože předtím bývají často s přáteli nebo se procházejí po města.

     

     

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock


    23:00

    Ryby nejsou ranní skřivani, a nemůžete po nich chtít, aby vstávali brzo. Jejich nejoblíbenějším místem je postel. A taky v ní rády spí co nejdéle. Spánek je jejich oblíbená aktivita, takže ideální doba, kdy by měly ulehnout, je kolem jedenácté hodiny večer.

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz