Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Velký školní horoskop: Která znamení zvěrokruhu milují vzdělávání a kdo by nejraději chodil za školu?

/
  • Patříte mezi studijní typy?
    Patříte mezi studijní typy? (istock.com)
    11. září 2023 ● 06:00

    Jsou lidé, kteří milují intelektuální debaty, rádi se vzdělávají a už se nemohou dočkat přicházejícího podzimu, kdy opět nastoupí do školních lavic a kdy jim třeba začne nový semestr na vysoké škole. Pak jsou tu ale takoví, kterým studium moc nevoní, mají raději školu života, praktický život, a kdyby to šlo, nejraději by z vyučování utekli. Která znamení zvěrokruhu milují vzdělávání, a která by zase nejraději chodila za školu?

    Která znamení zvěrokruhu milují vzdělávání, a která by zase nejraději chodila za školu?

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Více než nuda ve školních lavicích Berana přitahuje akce, zábava a dobrodružství. Pokud máte doma školáka Berana, zřejmě vymýšlí různé lumpárny a zkrátka neposedí. Zaujmout ho mohou spíše ty předměty, které jsou mu blízké a které bude moci využít v praxi. Někdy je zbrklý, netrpělivý, se vším rychle hotový a podle pedagogů i dost drzý, neboť co na srdci, to na jazyku. I když může být prudce inteligentní a velmi bystrý, nebudou ho bavit suchopárné přednášky a nebude uznávat autoritu učitele, který si ji zrovna nezaslouží. Proto i přes svou inteligenci může ze školy nosit horší známky nebo poznámky o svém nevhodném chování. Jakmile ale bude vyhověno jeho individuálním potřebám a učitel ho dokáže zaujmout a získat si na svou stranu, pak Beran nebude mít potřebu utíkat ze školních lavic a bude moci projevit svůj talent.

  • 2.

    Býk (21. 4. – 21. 5.)

    Čtyři znamení zvěrokruhu čeká jaro plné romantiky
    Autor: iStock
    Býk je na rozdíl od Berana línější a pomalejší, ale to neznamená, že je hloupý. K učení potřebuje delší čas a svoje tempo. Býk je spíše praktik, ovšem díky své houževnatosti může dosáhnout velmi slibných studijních výsledků. Většinou je snaživý, poctivý, zodpovědný a i když mu všechno déle trvá, své úkoly dotahuje do konce a plní svědomitě. Má totiž své cíle a ambice, jeho snem je být úspěšný a bohatý. Být záškolákem by ho asi nebavilo, s oblibou přijímá nové studijní výzvy. Může se ale stát, že bude chodit do školy pozdě, protože si rád pospí, dlouho snídá nebo tráví čas před zrcadlem. Býk však rozhodně patří mezi pověstné šprty a mívá ve škole velmi dobré výsledky.

  • 3.

    Blíženci (22. 5. – 21.6.)

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Blíženci jsou jedním ze znamení zvěrokruhu, která prahnou po informacích. Proto je výuka bude dozajista bavit a nebudou mít potřebu chodit za školu. Záleží však na osobnosti učitele a způsobu, jakým povede svou výuku. Čím více kreativity, tím lépe. Blíženec se rád vyptává a má velkou potřebu komunikace, je tedy možné, že bude svou aktivitou předčit ostatní, anebo svými věčnými dotazy a poznámkami narušovat výuku. Je však také neposedný, netrpělivý a mnohdy nesoustředěný, udržet dlouhodobou pozornost Blížence při výuce je opravdu umění. Učitelé by se také neměli divit tomu, že Blíženec při vyučování potřebuje neustále dělat něco s rukama a navíc skvěle zvládá multitasking, takže na přednáškách může klidně kreslit, vyšívat, plést nebo si vybarvovat antistresové omalovánky.

  • 4.

    Rak (22. 6. – 22. 7.)

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Rak je příliš slušný, hodný a poctivý na to, aby chodil za školu a dělal tím rodičům starosti. Je to empat a starostlivý člověk, kterému leží na srdci blaho celé třídy včetně pedagoga. Snaží se každému vyhovět, rád naslouchá při hodinách dějepisu či přírodovědy, je to velký čtenář a milovník literatury. Též ho baví výtvarná výchova nebo keramika. Tělocvik mu příliš nejde, ale jeho snahou je být silnější a odolnější, přál by si umět se ve třídě více prosadit a mít ostřejší lokty. Záškoláctví ho nebere, ale je pravda, že bývá často doma nebo nemocný, protože si potřebuje od svých povinností, a hlavně od ostatních členů kolektivu, odpočinout. Rak je rád doma a vůbec by mu nevadilo domácí vzdělávání.

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    Kdo bude v květnu náchylnější k hádkám podle znamení zvěrokruhu?
    Autor: iStock
    Ne každý Lev bývá králem třídy, ale většinou je to velmi přátelský a společenský pohodář, který třeba nechá i leckoho opisovat. Jeho snahou je nejen vynikat ve studijních výsledcích, ale být i oblíbený v kolektivu a uznávaný proto, jaký je, nebo co umí. Lev se snaží o úspěchy při studiu hlavně proto, aby si zvýšil sebeúctu a šanci na uznání od učitelů, rodičů, případně zatouží po obdivu od spolužáků. Rád přijímá nové výzvy a tváří se, že nic pro něj není problém. Je však trochu útlocitný na své zdraví, dlouho spí a potřebuje vypadat skvěle, takže je možné, že kvůli tomu bude leckdy chodit pozdě na výuku. Ranní vstávání rozhodně není pro něj.

  • 6.

    Panna (24. 8. – 23. 9.)

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Zrozenec Panny by za školu nikdy nešel. To už by musel mít k tomu extra důvod! Je to přesně ten šprt, pomocník třídní učitelky, pokladník nebo kronikář, zkrátka ten kdo se stará o nějakou třídní samosprávu. Panny jsou opravdu studijními typy, navíc strážci pořádku a žalobníčci v každé třídě. Jsou svědomité, zodpovědné, praktické a systematické. Naprosto jim vyhovuje mít režim a řád, ctí školní pravidla. Panny často při studiu vynikají a dovedou být přátelskou oporou pro druhé s nabídkou nezištné pomoci. Mnohé Panny mají v oblibě atletiku a při tělocviku vynikají v běhu.

  • 7.

    Váhy (24. 9. – 23. 10.)

    Znamení Zvěrokruhu Váhy
    Autor: iStock
    Váhy do školy chodí spíše kvůli spolužákům, než kvůli tomu, aby se něco naučily. Typickými záškoláky však nejsou. Většinou jsou milé, přátelské, laskavé, přizpůsobivé a nedělají žádné problémy. Jsou ozdobou i baviči kolektivu, milují kreativitu a umění. Mezi Vahami lze najít spoustu intelektuálů, které škola opravdu baví. Milují předměty, v nichž se diskutuje o celospolečenských otázkách, zajímají se o ochranu přírody i práva slabších. Váhy chtějí mít pěkné známky, je to známka určité prestiže. Touží po tom mít vystudovanou kvalitní školu a najít si smysluplné a uznávané povolání. Většinou mají cíle a ambice již od dětství a jsou k tomu svými rodiči vedeny.

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Štír nerad chodí do školy. Je to často introvert a samotář, který potřebuje svůj klid, nebo má specifické zájmy, na něž chce mít dostatek času. Bývá ale velmi inteligentní, zvídavý a přemýšlivý i umělecky nadaný. Ve třídě může být jak specifickou osobností stojící v pozadí, tak vůdcem či třídním šaškem. Štír by docela klidně za školu šel, rád se rozhoduje sám a nepodléhá vlivu ostatních. Naopak bývá velmi samostatnou a dominantní osobností, ale spíše tou, která nechce být moc viděna. Má své cíle a ambice, raději se však učí doma sám a čte si, co ho zajímá, proto by mu ani nevadilo domácí vzdělávání.

  • 9.

    Střelec (23. 11. – 21. 12.)

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Střelec je ideálním adeptem na záškoláctví a nejrůznější lumpárny. I když jej lákají filozofické a psychologické debaty, má přirozenou inteligenci, touhu po informacích a dokáže myslet ve značných hloubkách, je to velký šprýmař, třídní šašek a miluje zábavu a dobrodružství. Pro Střelce neexistuje, že něco nejde, rád přijímá nové výzvy, které se týkají nejen studia, ale i čehokoliv jiného. Pokud to není nerd, bývá typickým bavičem a vůdčí osobností. Ve studiu obvykle díky své nadprůměrné inteligenci vyniká, mívá i velké ambice a odvážné plány do budoucna. Střelci milují koně a zvířata, proto by mnozí z nich nejraději místo školy chodili na jízdárnu, anebo třeba venčit psy z útulku.

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Mezi Kozorohy je spousta velmi inteligentních a ctižádostivých studentů, kteří jen prahnou po informacích a dosažení co nejvyššího vzdělání. Typický Kozoroh by za školu nikdy nešel, naopak pro něj škola představuje startovní čáru k vysněnému povolání a možnost, jak se dostat na požadovaný vrchol ke svým, mnohdy opravdu vysokým, cílům. Kozoroh je vážný, svědomitý a zodpovědný student, stejně jako Panna bývá strážcem pořádku, pomocníkem třídní učitelky nebo zkrátka tím, kdo bývá ostatním žákům či studentům dáván za příklad. Ne vždy bývá však Kozoroh v kolektivu oblíbený, většinou je považován za někoho opravdu podivného a uzavřeného, často se specifickými zájmy, smyslem pro humor či chováním. Kozoroh může být také typický nerd.

  • 11.

    Vodnář (21. 1. – 19. 2.)

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Vodnář miluje zážitky a nové informace. Bohužel to však často nebývají zrovna ty školní. Vodnář je totiž mimořádným adeptem na záškoláctví. Miluje svou svobodu a nezávislost, neuznává autority, potřebuje vědět, že to, co se učí nebo co dělá, dává smysl, a to zpravidla vyšší smysl. Pokud tomu tak není, nikdo ho ve školní lavici neudrží. Jinak je velmi přátelský a má silné kolektivní cítění, i když bývá značným individualistou, kterého třeba druzí nebudou chápat. Mezi Vodnáři se objevují výjimečné osobnosti, vůdci třídy, ale i třídní šašci nebo ti, kteří stojí v ústraní. Vodnář je přirozeně inteligentní a umělecky nadaný, vyhovují mu nestandardní způsoby vyučování, individuální přístup a především velká podpora kreativity a hravosti.

  • 12.

    Ryby (20. 2. – 20. 3.)

    Čtyři znamení zvěrokruhu čeká jaro plné romantiky
    Autor: iStock
    Ryby bývají ve škole snaživé a zodpovědné. Mívají hluboký zájem o přírodní vědy, dychtivě prahnou po nových informacích a zároveň dbají na to, aby se ve třídě měli všichni hezky. Jejich pečující stránka a poddajnost z nich dělá dobré a obětavé kamarády i poslušné žáky, z nichž mívá největší radost paní učitelka. Ryby špatně nesou jakékoliv bezpráví a nespravedlnost. Mnohé z nich však mají i bojovného ducha a nebojí se ozvat, jiné zase uvítají podporu u odvážnějších a průbojnějších spolužáků. Ryby se snaží vždy udržovat harmonii a jakmile někdo čeří vody, právě ony jsou tím smírčím prvkem, který se angažuje v urovnávání sporů. Za školu Ryby nechodí, leda by šlo o kroužek plavání.

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz