Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Který pták k vám neodmyslitelně patří? Tohle o vás vypovídá patron ptačí říše!

/
  • Který pták k vám neodmyslitelně patří? Tohle o vás vypovídá patron ptačí říše!
    Který pták k vám neodmyslitelně patří? Tohle o vás vypovídá patron ptačí říše! (istockphoto.com)
    16. dubna 2022 ● 05:00

    Nejen klasický zvěrokruh má dvanáct různých znamení. Podle data, ve kterém jste se narodili, můžete také zjistit, který pták k vám neodmyslitelně patří a jaké vlastnosti vám to přináší. A pokud se vám to zdá trochu nedůvěryhodné, vězte, že ptačí horoskop není žádným výmyslem 21. století. Jeho kořeny sahají až do dávných dob a daleké Asie. 

  • 1.

    Orel (21. 3. – 20. 4.)

    Patroni ptačí říše

     

    Protože orel je králem všeho ptactva, tak ten, kdo se narodil v tomto období, s ním má mnoho společného. Je dominantní, plný fyzické i psychické síly. Jeho sebevědomí bývá mnohdy až přehnané, proto na druhé může působit arogantně a povýšeně. Jde o lidi, kteří mají vedoucí sklony a neradi se podřizují. Pokud něco opravdu chtějí, jdou za tím tvrdě a nesmlouvavě, většinou toho také dosáhnou, i když za cenu obětí. Jsou cílevědomí a neradi se vzdávají. Jejich negativem bývá výbušnost – často ztratí nervy a pak vyletí jako čert z krabičky.

     

  • 2.

    Kachna (21. 4. – 21. 5.)

    Patroni ptačí říše

     

    Kachna je obětavá, citově založená a pro druhé by se rozdala. Základem její spokojenosti je fungující rodina – stále potřebuje o někoho pečovat. Pokud ji nemá, pak si to vynahrazuje jinde – třeba v povolání. Může být úspěšnou zdravotní sestrou či pečovatelkou v domově pro seniory. Kachny jsou nesobecké, ochotně naslouchají a pomáhají druhým. Lidé je pro jejich dobrotu často zneužívají. Ony to vědí, ale díky své dobrotě nad tím mávnou rukou. I když jim někdo ublíží, dokážou rychle odpustit. Je to tím, že se na všem snaží najít světlé stránky.

     

  • 3.

    Straka (22. 5. – 21. 6.)

    Patroni ptačí říše

     

    Straky jsou velmi mazané a průbojné, a to samé platí o zrozencích v tomto znamení. Neumí tiše sedět v koutě, kamkoli přijdou, chtějí, aby se o nich vědělo a aby byli vidět. Umějí se prosadit a jasně sdělit svůj názor. Neberou si ale servítky, a proto můžou druhé odradit svou upřímností – platí pro ně, že co na srdci, to na jazyku. Jsou také hodně vznětliví – pokud je někdo naštve, dají mu to okamžitě najevo a dlouho si to pamatují. Proto je lepší být s nimi zadobře a vyhnout se konfliktu. Jejich další nepříliš kladnou stránkou je tvrdohlavost – jakmile si něco umanou, jdou za tím a diskuze s nimi nepřipadá v úvahu.

     

  • 4.

    Labuť (22. 6. – 22. 7.)

    Patroni ptačí říše

     

    Navenek labutě působí příjemně a elegantně, srší energií. Lidé narození v tomto znamení chodí s hlavou vztyčenou podobně jako tito ptáci. Bohužel v sobě mají danou plachost a neprůbojnost, proto těžko navazují kontakty a straní se druhých. Je jim lépe ve dvou anebo o samotě než ve větší společnosti lidí. Nejsou rádi středem pozornosti, neumí se prosadit. Říct svůj názor, zvlášť pokud by byl rozdílný, se neodvažují, raději vše dusí v sobě. Pokud se na ně někdo obrátí, jsou velmi ochotní a milí, snaží se mu pomoct, a to zcela nezištně. Málokdy se jim to ale vrátí.

     

  • 5.

    Páv (23. 7. – 22. 8.)

    Patroni ptačí říše

     

    Zrozencům v tomto ptačím znamení se často stává, že chodí namyšleně jako páv. S hlavou vzhůru, hrdě a sebejistě. Mají k tomu důvod, jsou vzdělaní, mají v sobě přirozenou autoritu, budí respekt. Druhé ale zdánlivou namyšleností mohou odrazovat. Jsou klidní pohodáři, umějí dřít a jít za svým cílem. Bývají přirozenými vůdci, mají pevné argumenty, nenechají si nic líbit. Mnohdy jsou příliš zahledění do sebe, a co jim chybí, to je empatie. Měli by druhým více naslouchat a pomoct, pokud je třeba. Nebo se o to alespoň pokusit.

     

  • 6.

    Hrdlička (23. 8. – 22. 9.)

    Patroni ptačí říše

     

    Velmi disciplinovaní lidé, kteří ke spokojenému životu potřebují mít daný pevný řád. Vše potřebují mít precizní, jde o puntičkáře, kteří mají smysl pro pořádek a pravidla. Nesnáší, pokud se porušují. I když jsou velmi milí, obětaví a dá se na ně spolehnout, potřebovali by se více uvolnit, popustit uzdu fantazii a chvílemi opustit svět svých pravidel. Jinak se můžou jevit jako nudní a nezáživní, příliš upjatí. Ke štěstí nepotřebují společnost, a už vůbec ne bohémskou – s těmito lidmi si příliš nerozumí právě proto, že mají hlavu v oblacích a pravidla, na kterých hrdličky lpí, je absolutně nezajímají.

     

  • 7.

    Kondor (23. 9. – 23. 10.)

    Patroni ptačí říše

     

    Oblíbení jedinci, kteří mají o všem dokonalý přehled. Stejně jako kondoři létají vysoko v oblacích a pozorují okolí. Nesnaží se vyčnívat, ale jsou příliš jedineční na to, aby splynuli s davem. Lidé je mají rádi, protože je s nimi veselo a nezkazí žádnou legraci. S tím, aby si někoho připustili k tělu, to ale mají horší – jsou nedůvěřiví a bojí se zklamání. Více než druhých si často hledí svého, jsou schopní v řadě oblastí, a pokud se otevřou světu, mohou v lecčem vynikat. Musí si ale uvědomit, že občas je třeba sletět z nebe na zem, přestat jen pozorovat, ale aktivně se zapojit. Méně snít a více realizovat.

     

  • 8.

    Vrána (24. 10. – 22. 11.)

    Patroni ptačí říše

     

    Chytří, avšak trochu tajemní jedinci. Často vybočují z davu a odlišují se od druhých. Možná i proto jsou pro ostatní zajímaví a snaží se jim přijít na kloub. V některých jedincích ale díky své zdánlivé nepřístupnosti mohou vzbudit obavy a strach a spíše se jim vyhýbají. Vrány jsou velmi schopné, když po něčem opravdu touží, snaží se toho dosáhnout za každou cenu. A nemají zrovna malé cíle! Velmi často jsou tvrdohlavé a umanuté, díky tomu mohou být až nepříjemné – svým nejbližším se totiž snaží své postupy a myšlenky sdělovat tak intenzivně, až je tím mohou nepříjemně obtěžovat.

     

  • 9.

    Sokol (23. 11. – 22. 12.)

    Patroni ptačí říše

     

    Jsou nesmírně společenští, bohémští a kontaktní, rádi se přátelí a seznamují, snaží se život užívat plnými doušky. Milují dobrodružství, rádi a ve všem experimentují. Mají jedinečnou schopnost »vytřískat« ze života maximum, a proto jsou vyhledávanými společníky. Zvlášť pro ty, kteří se chtějí bavit. Neradi se vážou, nesnášejí mít na nohou okovy, potřebují svobodu, bývají lehkovážní. Umějí se odvázat, a to i v situacích, kde se jiní tváří vážně a upjatě. Jsou tvůrčí a mají fantazie na rozdávání. Někdy však ve svém rozletu mohou narazit, a to právě díky své bohémské povaze.

     

  • 10.

    Sup (23. 12. – 20. 1.)

    Patroni ptačí říše

     

    Bývají velmi inteligentní, ale na druhé působí chladně a odtažitě. Je to dáno tím, že jsou nedůvěřiví, špatně se seznamují a málokoho si pustí k tělu. Pokud to ale udělají, ukážou svou druhou stránku – umějí být velmi přátelští a milující. Ve společnosti ale nepatří k nejoblíbenějším, a to díky své uzavřenosti. Dobře to vědí, a proto se jí spíše vyhýbají. Jsou velmi pracovití a cílevědomí, v pracovních kolektivech patří mezi nejlepší, šéfové si je chválí. Umějí spolupracovat, nikomu nedělají naschvály a nepodráží nohy. Potřebovali by se umět více odvázat a nebýt tak upjatí, aby si je druzí více oblíbili.

     

  • 11.

    Vrabec (21. 1. – 20. 2.)

    Patroni ptačí říše

     

    Na první pohled působí nenápadně a přesně naplňují přísloví »Tichá voda břehy mele«. Možná díky tomu mají velmi dobrý přehled, vědí o všem a o všech, nic jim neunikne. Jsou bystří, přátelští, umějí jednat s chladnou hlavou. Díky tomu, že mají skvěle zmapovaný terén, mají další výhodu – vyčkávají na vhodnou příležitost, a když se namane, ozvou se – a trefí hřebík na hlavičku. I když nepatří k nejmluvnějším, neradi jsou sami, a tak vyhledávají společnost. V ní jsou ale tak »neviditelní«, že před nimi mnozí řeknou to, co by jinde nesdělili. A to je právě jejich trumf, který pak mohou vytáhnout z rukávu.

     

  • 12.

    Sova (21. 2. – 20. 3.)

    Který pták k vám neodmyslitelně patří? Tohle o vás vypovídá patron ptačí říše!

     

    Nejmoudřejší pták předurčuje ty, kteří se v tomto období narodili, k velké moudrosti a inteligenci. Jsou důvtipní, umějí najít vhodné argumenty, zároveň jsou empatičtí. Umějí se druhým přizpůsobit – když je potřeba, splynou s davem, a když ne, tak se postaví do popředí a to, co vědí, umějí dobře prodat. Druzí je vyhledávají proto, že umějí poradit a pomoct. Mají však i negativní stránky – tou hlavní je komplikovaná povaha. Není s nimi snadné vyjít, proto skutečných přátel mívají minimum a těžko navazují dlouhodobé vztahy. 

     

Autor: mob

Klíčová
slova

astročlánky astrologie

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz