Sobota 6. července 2024
Polojasno, bouřka 31°C

Kam na výlet s dětmi podle znamení zvěrokruhu? Tady jsou ty nejlepší tipy na zábavu

/
  • Kam na výlet s dětmi podle znamení zvěrokruhu? Tipy na zábavu pro děti, z níž budou nadšené!
    Kam na výlet s dětmi podle znamení zvěrokruhu? Tipy na zábavu pro děti, z níž budou nadšené! (istockphoto.com)
    4. července 2024 ● 06:00

    Krásné počasí láká ven a možná už teď přemýšlíte nad tím, kam vyrazit s dětmi během letních prázdnin. Jenomže pokaždé se třeba někomu netrefíte do vkusu a děti mají leckdy zcela jinou představu o zábavě než dospělí. Co takhle se projednou inspirovat horoskopy a podívat se na to, jaká místa vhodná na výlety preferují jednotlivá znamení zvěrokruhu? Díky tomu snadno zjistíte, kam s dětmi na výlet, aby byly spokojené, a nakonec přece jen budou spokojení všichni! Pojďte se podívat na tipy na výlety, které by mohly vaše děti bavit. Samozřejmě vždy nezapomeňte zohlednit věk a individuální či specifické potřeby dítěte.

  • 1.

    Beran

    Čtyři znamení zvěrokruhu čeká jaro plné romantiky
    Dítě narozené ve znamení Berana má rádo akci, vzrušení a dobrodružství. Ani chvilku neposedí a nesnáší nudu, proto se hodí takový výlet, kde bude neustále v pohybu a bude moct poznávat a prozkoumávat všechno nové. Vyzkoušejte zábavní parky, aquaparky, adrenalinové akce pro děti, klidně třeba vyhlídkové lety letadlem nebo balonem, pokud si na to také troufnete. Bavit by je mohly i dobrodružné naučné stezky pro děti, kde se učí poznávat přírodu a zkoušejí si všechno možné. Malé Berany bude dozajista bavit i zvířecí farma nebo zoologická zahrada. Toto dítě musíte utahat, mělo by být neustále na nohou a mít spoustu podnětů, a to hlavně fyzických, ale i na přemýšlení a poznávání.

     

    Jakým sportům jsou nakloněna jednotlivá znamení zvěrokruhu? To se dozvíte ve videu: 

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskopy: Sport podle znamení • Videohub

  • 2.

    Býk

    Znamení zvěrokruhu
    Dítě Býka nedostanete na výlet tak snadno. Nejspíš vám oznámí, že se mu nikam nechce. Nalákat ho ale můžete na krásná a klidná místa, kde je možné si dát oběd v restauraci, na to malý Býček slyší. Určitě nejsou mimo hrady a zámky s dětským programem nebo tematickými prohlídkovými okruhy v dobových kostýmech, pohádkově laděné naučné stezky, překrásné zámecké zahrady, farmy a zoologické zahrady. Ukázat dětem můžete také tradiční lidová řemesla na jarmarcích, dejte jim možnost si něco samostatně vyrobit nebo koupit na památku. Býci mají rádi hezké věci už od dětství.

     

  • 3.

    Blíženec

    Znamení zvěrokruhu
    Blíženci budou slyšet na muzea, knihovny, naučné stezky a zábavní parky, kvízy nebo výpravné a vědomostní hry. Čím více zábavy, poznání a nových vědomostí, tím lépe. Fyzicky to pro ně nemusí být náročné, potřebují hlavně mentální podněty. Zaujmou je také různá zajímavá místa, která se nějak zvláštně jmenují, určitě se budou rádi věnovat geocachingu, vystoupají na rozhlednu nebo si zařádí v lanovém centru. Líbit by se jim mohlo i na jízdárně.

     

  • 4.

    Rak

    Kdo bude v květnu náchylnější k hádkám podle znamení zvěrokruhu?
    Malý Rak by sice nejraději zůstal doma u maminky, ale zaujmout ho mohou lidové jarmarky a tržiště, kde se objevuje tradiční folklor, vystupují šermíři, hrady a zámky, překrásné zámecké parky nebo skanzeny s dobovou architekturou a tradiční lidovou kulturou a řemesly. Potěšit je může i docela obyčejný výlet do knihovny či muzea, ale i na dětské hřiště s pískovištěm, případně na plovárnu. Raději než hlučné aquaparky s mnoha lidmi malý Ráček upřednostní řeku či přírodní koupaliště, moc rád také s vámi pojede k moři, kde si může stavět hrady z písku.

     

  • 5.

    Lev

    Kdo bude v květnu náchylnější k hádkám podle znamení zvěrokruhu?
    Malý Lev je poněkud líný a má svou hlavu, proto jej musíte správně motivovat nebo něčím uplatit. Jen velmi nerad s vámi půjde někam, kam chcete vy, on především potřebuje vědět, že to bude bavit jeho samotného. Určitě ho potěší místa, kde jsou zvířata, například různé parky, farmy či zoologické zahrady, pak místa, kde se dobře nají, rád se i vykoupe, nebo se podívá na zámek, kde je spousta luxusních věcí. Můžete ho s sebou vzít i na letní festivaly nebo místa, kde hraje hudba, to se mu bude moc líbit. Nakonec i jeho pověstná hravost a kreativita se může projevit v případě různých zábavních parků.

     

  • 6.

    Panna

    Znamení zvěrokruhu
    Panny se určitě půjdou rády projít do lesa nebo na hrady a zříceniny, zaujmout je mohou různé tematické naučné stezky, rozhledny, skanzeny, zvířecí farmy, zoologické zahrady i muzea. Dítě narozené ve znamení Panny potřebuje mít spíše klid, takže neocení místa, kde je velký hluk a hodně lidí, raději bude mít přírodu než velkoměsto. Budou se mu líbit výlety za poznáním, hodně ho bude lákat podívat se někam na zvířátka či do přírody na krásná místa.

     

  • 7.

    Váhy

    Čtyři znamení zvěrokruhu čeká jaro plné romantiky
    Dítě narozené ve znamení Vah může mít trochu problém v nehostinné přírodě, nejspíš se bude bát hmyzu, klíšťat, hadů a mravenců, potřebuje své pohodlí a hezké prostředí. Líbit se mu bude tedy i ve městě, v kouzelných uličkách, na trzích, v kavárnách, cukrárnách, kde zatouží po zmrzlině a sladkostech, v zámeckých parcích, na dětských hřištích, na zámku. Taky jej můžete vzít do aquaparku či na výlet k moři. Váhy se rády druží s ostatními dětmi a společnost jim vůbec nevadí.

     

  • 8.

    Štír

    Znamení zvěrokruhu
    Dítě Štír bude nadšené z tajuplných výletů za poznáním nebo do míst, která mají zvláštní energii. Určitě na prvním místě bude u Štíra vždy příroda a hory, ale nemůžete se třeba divit, pokud si bude chtít prohlédnout zříceninu, zámecké sklepení, kde straší, židovský hřbitov, ale bude ho to lákat i do krasových jeskyní. Malý Štír určitě uvítá jízdárnu, zvířecí farmy, minizoo a zoologické zahrady, nebude mu ale dobře tam, kde je hodně lidí a hluk. Vezměte ho třeba do muzea strašidel nebo vykoupat se do lomu.

     

  • 9.

    Střelec

    Čtyři znamení zvěrokruhu čeká jaro plné romantiky
    Dítě Střelec bude pro každou špatnost a asi ho na rodinný výlet nebudete muset dlouho přemlouvat. Mějte ale na paměti, že takové dítko opravdu nesnáší nudu a bude si přát zažít opravdové dobrodružství. Rozhledny, jeskyně, naučné stezky, dlouhé túry, skály, lanová centra, bouldering, geocaching, jízdárna, strašidelné zámky, stezky odvahy, dobrodružné pobyty týkající se přežití v přírodě, koupání na přírodních koupalištích a podobně. Dítě Střelec je ideálním adeptem pro skautské tábory, zajistit mu musíte opravdu dostatek pohybu a spoustu lákavých výzev.

     

  • 10.

    Kozoroh

    Znamení zvěrokruhu
    Dítě Kozoroh se vůbec necítí komfortně v neznámém prostředí. Preferovat bude výlety na taková místa, na jakých už byl a jaká se mu líbila. Upřednostní klidnější zábavu, nesnáší hluk a křik ostatních dětí, zajistěte mu spíše individuální program, kde bude moct sám poznávat krajinu či něco zajímavého. Líbit se mu bude v přírodě, na hradech a zámcích, v muzeích, skanzenech, mezi zvířaty, zaujmout ho mohou skály, jeskyně a naučné stezky, fascinovat ho budou kameny, skály a podivná místa či místa se zvláštní energií. Určitě pozor na jeskyně a místa v podzemí či uzavřené prostory, dítě Kozoroh by mohlo trpět klaustrofobií.

     

  • 11.

    Vodnář

    Znamení zvěrokruhu
    U Vodnáře máte opravdu široký výběr zábavy, obvykle nemívá s ničím problém a vítá veškerou zábavu, vzrušení a dobrodružství. Potřebuje se pořádně vyřádit. Dítě Vodnář je veselé a družné, takže mu obvykle nevadí společnost jiných dětí nebo větší hluk. Vítá spíše akční činnosti, při prohlídce na zámku či v muzeu by se takové dítko nejspíš nudilo. Zajistěte mu sportovní aktivity, dobrodružné stezky, zábavní parky, pohyb mezi zvířaty, dlouhé túry nebo projížďky na kolečkových bruslích, motokárách, bobové dráze. Bavit ho bude i lanové centrum nebo řádění na trampolíně, vyhlídkový let, bouldering, workoutová hřiště, aquapark s mnoha skluzavkami.

     

  • 12.

    Ryby

    Znamení zvěrokruhu
    Ryby jsou citlivější děti, které mají smysl pro estetiku a romantiku. Na drsnější zábavu si obvykle nepotrpí, rády si prohlédnou zámky, hrady, zříceniny, rozhledny, přírodovědná muzea a naučné stezky, zámecké parky, botanické a zoologické zahrady. Rozhodně ocení jakékoli koupání, milují vodu, hlavně přírodní koupaliště, řeky, přehrady a moře. Moc se jim například bude líbit výlet na lodičkách nebo projížďky po přehradě či moři. Dítě Rybu můžete klidně nechat v potoce či řece, kde si bude hrát s kameny, stavět hráze a podobně.

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz